Вавринка сдаде титлата в Ченай

Алмагро спаси 3 мачбола, но се класира за полуфиналите; Типсаревич и Раонич също записаха победи

Вавринка сдаде титлата в Ченай
Защитаващият титлата си шампион на турнира в Ченай Станислас Вавринка отпадна още на четвъртфинал в тазгодишното издание на турнира след поражение с 0:2 сета – 4-6, 4-6 от японеца Го Соеда.

С този си успех 27-годишният Соеда за пръв път в кариерата си се класира за полуфинал на АТР турнир и почти сигурно си гарантира връщане в топ 100 на ранглистата следващата седмица. На полуфинал японецът ще се изправи срещу водача в основната схема Янко Типсаревич. Сърбинът победи Давид Гофен с 2:1 сета - 6-2, 3-6, 6-2.

В друг изключително любопитен четвъртфинал 2-ия поставен в схемата на турнира Николас Алмагро спаси цели 3 мачбола в двубоя си срещу 235-ия в световната ранглиста Ючи Сугита и след над 2 часа и 40 минути игра испанецът се наложи с 4-6, 7-6(8), 6-4. В спор за място на финала Алмагро ще има за съперник Милош Раонич, който отстрани Дуди Села след 7-6(4) 6-3. Талантливият канадец наниза 15 аса и отрази всичките 3 възможности за пробив, които се отвориха пред съперника му и след час и половина игра се поздрави с успеха.


 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки