Квитова отвя Бартоли, Чехия поведе във финала на „Хопман Къп”

Петра Квитова продължава с успешното си представяне на Неофициалното отборно първенство по тенис за смесени отбори и даде аванс на Чехия срещу Франция във финалната среща.

Квитова отвя Бартоли, Чехия поведе във финала на „Хопман Къп”

Петра Квитова продължава с успешното си представяне на Неофициалното отборно първенство по тенис за смесени отбори и даде аванс на Чехия срещу Франция във финалната среща. Шампионката от Уимбълдън Квитова се наложи в първата среща при синглите над Марион Бартоли със 7:5, 6:1 и Чехия поведе с 1:0. Както е известно, чешкият отбор спечели първото място в предварителната група А, където на 2-о място се нареди България. 

Бартоли водеше с 5:4 в първия сет и имаше сервис, който обаче Квитова проби. След това тя спечели своя сервис и отново проби Бартоли. Във втората част чехкинята нямаше никакви проблеми и спечели с 6:1, а така и за час и 29 минути изведе отбора си напред. 

Томаш Бердих и Ришар Гаске ще играят във втората среща при синглите, като успех на Бердих ще гарантира на Чехия и шампионската титла. Чехите до момента имат една Хопман Къп във витрината си. През 1994-а година Яна Новотна и Петер Корда побеждават Германия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки