Наполи надви с доза късмет 10 от Интер и превзе върха в Италия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Игуаин с два гола за 2:1, гостите с две греди в последните секунди

Наполи надви с доза късмет 10 от Интер и превзе върха в Италия (ВИДЕО+СНИМКИ)
Интер остана без победа над Наполи от 2012 г. насам, след като загуби с 1:2 визитата си в Неапол от XIV кръг на Серия „А”.

Мачът бе и пряка битка за първото място в италианското първенство, което вече принадлежи на „небесносините”. 

С две попадения за тях се отличи Гонсало Игуаин, а в грешник за гостите се превърна японецът Юто Нагатомо, който си извади два бързи жълти картона и бе изгонен от терена още преди почивката. Макар да останаха с човек по-малко обаче гостите не се предадоха, а напротив – вкараха един гол и дори бяха близо до изравняването.



Сблъсъкът на стадион „Сан Паоло” започна отлично за неаполитанците и още във втората минута Гонсало Игуаин откри резултата, разписвайки се в осми последователен двубой.

Малко преди края на първото полувреме пък Нагатомо видя червения картон и така Интер трябваше да доиграе срещата в числено намален състав.

След паузата момчетата на Роберто Манчини се опитаха да изравнят, но впоследствие получиха втори гол.

В негов автор отново се превърна Игуаин, който получи дълъг пас от Радул Албиол и надигра двамата централни бранители на гостите, за да направи резултата 2:0.



Впоследствие Интер се вдигна на щурм и заигра по-добре. Перишич и Брожович пропуснаха, но в 67-ата минута Адам Ляич вкара хубаво попадение за 1:2.



До края гостите не се отказаха да търсят изравняването, но не можаха да стигнат до него, защото нямаха късмет. 

Те удариха и две греди в последните секунди, а при едната от тях се намеси и капитанът на домакините Пепе Рейна, който реагира блестящо след удар с глава на Миранда. 

След поражението „нерадзурите” останаха втори с 30 точки, тъй като вече изостават с една от новия лидер Наполи.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки