Първо равенство за Черно море, Литекс остана непобеден навън (ВИДЕО)

Варненци нямат победа над "оранжевите" в 8 мача

Първо равенство за Черно море, Литекс остана непобеден навън (ВИДЕО)

Черно море и Литекс завършиха 1:1 в двубой от 18-и кръг на "А" група. След този мач гостите остават на второ място с 32 точки и изостават с две от лидера Левски.

Черно море пък остава пети с 25. Варненският отбор вече няма победи над Литекс в осем шампионатни срещи или над две години. За домакините това бе първо равенство на собствения "Тича".

От своя страна Литекс продължава да няма загуба като гост този сезон - 7 ремита в 9 срещи.

Черно море бяха по-активният отбор и като цяло имаше повече положения за гол. Няколко сериозни пропуска направиха нападателите на тима, включително и в последните минути от срещата.

След скучни първи няколко минути домакините се активизираха. Баривиейра спаси удар на Симеон Райков в 17-ата минута, но осем по-късно състезателят на Черно море отбеляза за 1:0 със страхотен удар от над 25 метра

Литекс се активизира в края на първата част и Йонсен пропусна с глава в 39-ата минута.

Малко след това обаче той сполучи при втория си опит. Жиньо получаваше медицинска помощ и в разредената отбрана на домакините той реализира с глава.

Второто полувреме бе изключително скучно и положенията бяха съвсем малко.

Симеон Райков имаше добра възможност да реализира за втори път в 60-ата минута, но вратарят на Литекс Баривиейра демонстрира класа и изби под гредата негов мощен удар.

В последните 10-ина минути от Черно море не се възползваха от поредни нелоши ситуации чрез Еуженио, Паланков и Курьор и пропуснаха да стигнат до победата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки