Китайски консорциум купи 13 процента от Сити Футбол Груп

Собствениците на Манчестър Сити обявиха, че са сключили сделка за 400 милиона долара с CMC Holdings

Китайски консорциум купи 13 процента от Сити Футбол Груп

Собствениците на Манчестър Сити обявиха, че са сключили сделка за 400 милиона долара с китайски консорциум.

 

Компанията CMC Holdings притежава фирми, опериращи в сферите на медиите, развлеченията, спорта и интернет.

 

Според сделката, която бе обявена от ръководството на "гражданите", срещу тази сума китайците ще получат 13% от акциите на City Football Group, фирмата - мажоритарен собственик на Манчестър Сити. Тази сделка оценява пълния пакет акции на компанията на над 3 милиарда долара.

 

Председателят на китайската компания Руиганг Ли ще влезе и в борда на директорите на City Football Group. Англо-арабският холдинг притежава още няколко футболни клуба по целия свят - футболните Ню Йорк Сити и Мелбърн Сити, и има участие в японския Йокохама Маринос.

 

В съобщението за сделката на официалния сайт на Манчестър Сити се казва, че тя ще създаде "безпрецедентна платформа за растежа на клубовете от CIty Football Group и китайските фирми на CMC Holdings, базирана на експертизата, която холдингът може да даде в сферата на бързо развиващата се китайска футболна индустрия".

 

"Футболът е най-обичаният, игран и гледан спорт в света. Развитието му в Китай е колкото уникално, толкова и вълнуващо. Затова работихме усилено да намерим точните партньори, с които да създадем правилната структура, с която да използваме невероятния потенциал на пазара в Китай", заяви президентът на Манчестър Сити и City Football Group Калдуун ал Мубарак.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки