Гонзо: В ЦСКA са силни по химия

„Сегашните футболисти са по-добри на дансинга, отколкото на терена"

Гонзо: В ЦСКA са силни по химия

Спортният директор на Левски Георги Иванов коментира допинг скандала с футболисти на ЦСКА, разразил се в последните седмици по доста интересен начин.

Бившият наставник на „сините” все пак не премълча, че и състезателите от „Герена” не могат да послужат за пример пред подрастващите, като подчерта, че футболистите трябва да понесат своята отговорност, а също така обяви, че настоящото поколение играчи са „по-добри на дансинга, отколкото на терена”.

"ЦСКА са силни по химия! Футболистите на Левски никога не са взимали допинг. Хипотетично е нормално, когато се срещнат двама равностойни спортисти, този който взима непозволени вещества да има предимство.

При нас категорично няма такива неща", заяви Гонзо, който бе гост в новото предаване на БНТ „Срещу новините“, в което обясни и разликата между неговото поколение и сегашните състезатели.

„Ние трябва да бъдем оптимисти, за да постигаме целите си и да гледаме напред. Този негативизъм никъде няма да стигнем напред“, заяви Гонзо по повод националния отбор.

„Любо Пенев е доказано име и авторитет в България. Матеус също, но на него не му беше ясен манталитетът на футболистите, докато Любо е човек, който има самочувствие, доста добри разбирания за футбол.

Надявам се всички ние да се обединим и да помагаме на националния отбор. Трябва да се обединим, не трябва да сме максималисти, има ново поколение, ще бъде трудно.“

Относно факта, че футболистите все повече се забъркват в скандали, Иванов обясни: „И тогава ги имаше тези неща, но медиите не бяха толкова разпространени и не се знаеха тези неща. И по-лошо можеше да е... Надявам се през тази година състезателите да бъдат по-силни на терена, защото досега бяха на дансинга.

В последно време стана така, че доста футболисти на Левски се забъркват в такива инциденти, те са големи хора и трябва да носят отговорност“, каза той пък относно пиянските изцепки на футболисти на „сините“.

Много трудно юноши могат да се наложат в първия отбор. В Левски и ЦСКА никой не дава време да налагащ юноши 2-3 години, а хората искат отборът винаги да е на 1-во място, затова е по-лесно да се купуват чужденци. Не подбираме футболистите кой е от София и кой не.

„Един човек когато иска да прави нещо той работи, независимо кои са собственици и хората, които управляват клуба. Ние работим перфектно (с Иво Тонев б.р.), в тези дни работи много добре, нормално след като има нови представители и нови спонсори да има и нови хора.

Ники Костов е човек, който разбира много играта, не го интересува другото. Някой път, когато гледам и отборът не играе добре, ми се е искало да вляза в игра. Докато съм играл винаги съм пушел, но това не ми е пречело никога, въпрос на организъм“, допълни Гонзо.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки