В Англия очакват Бербо да гледа от пейката битката за Манчестър

Полицията в града на крак, има ченгета даже и в пъбовете

В Англия очакват Бербо да гледа от пейката битката за Манчестър

Димитър Бербатов ще падне жертва на слабите резултати в Юнайтед напоследък, прогнозират в Англия. Българинът ще седне отново сред резервите в неделната битка за Манчестър срещу Сити.

Градските врагове играят в трети кръг за Купата на Англия, "сините" са домакини. Освен Бербо резерва остава вратарят Давид де Хеа, който е колеблив напоследък.

Напрежението от лошата серия с две поредни загуби във Висшата лига и тежката загуба с 1:6 от „гражданите” на „Олд Трафорд” със сигурност ще мотивира допълнително „червените дяволи”.

Мениджърът им сър Алекс Фъргюсън обаче има доста кадрови проблеми, свързани с травмите на капитана Неманя Видич, Ашли Йънг, Джони Еванс, Том Клевърли, Дарън Флетчър и Майкъл Оуен. Проблеми позатиснаха и "гражданите" преди мача, който започва в 15,00 ч българско време. Братята Туре заминаха за първенството на Африка.

Скандалният Балотели не е възстановен от травма в глезена, а Гарет Бари ще изтърпява наказание. Дзеко има проблеми с коляното, а Насри се разболя. Манчини обаче се надява, че ще вдигне последните двама за битката с "дяволите".

Междувременно стана ясно, че шефовете на полицията в Манчестър здраво са забъркали гипса преди днешното дерби от 3-ия кръг за Купата на Англия между градските съперници. Почти целият състав на управлението ще бъде ангажиран заради срещата.

Специална грижа ще бъде отделена на гостуващата агитка - 5700 фенове на Юнайтед имат билети за "Итихад Стейдиъм". Те ще бъдат ескортирани от сборния пункт "Олд Трафорд" с патрулни коли. Освен това във всеки пъб, който ще предава срещата пряко, ще има екипи от по двама униформени.

"В случай че в пивниците стане напечено, нашите хора ще дадат сигнал и веднага ще пристигнат подкрепления - заяви заместник началникът на манчестърската полиция Тери Суини.

- На всеки хулиган с нечисти мисли в главата трябва да му е ясно следното: законът и правосъдието ще го връхлети със страшна сила." Освен в кръчмите ченгетата ще охраняват зорко и района около стадиона на Манчестър Сити, както и центъра на града.

Суини заяви още, че в седмицата преди мача органите на реда са работили в тясно сътрудничество и с двата клуба. "Преди две години след мач между двата съперника имаше размирици. Тогава арестувахме 29 човека. За нас няма да има проблем тази цифра да бъде по-голяма.

Просто има една малка част от фенове, които все още издигат хулиганството в култ и точно те трябва да си направят добре сметката", закани се полицейският началник.

Суини заяви още, че нарушител, срещу когото има и видеозапис от охранителните камери в града, рискува да получи доживотна забрана да посещава футболни двубои в Англия.

Почетино хвали Челси след сезона

„Толкова съм доволен и горд от играчите“, обяви аржентинецът

Гуардиола пренаписа историята, Сити пак е шампион! (ВИДЕО)

Обратът на Арсенал не промени класирането

От Байерн са категорични за мениджъра на Брайтън

Той няма да бъде следващият треньор на тима

Решено е! Де Дзерби се разделя с Брайтън до броени дни

Той ще освободи поста си след края на сезона

Уулвс е в напреднали преговори с ас на Саутхемптън

Че Адамс може да подсили "вълците"

Реал (Мадрид) вече е разбрал за тайната клауза на Мак Алистър

"Кралете" се интересуват от халфа на Ливърпул

Челси постигна договорка за привличането на Месиньо

Талантът от Палмейрас май ще акостира при "сините"

Артета ще преговаря за нов договор след края на сезона

Сегашният му контракт е до края на следващата кампания

Емери: Искам да спечеля Висшата лига и Шампионската лига с Астън Вила

Мениджърът на бирмингамци демонстрира големи амбиции

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки