Тонев за работата в ДЮШ на Левски: Много слаба

"Всеки, който руши авторитета на Левски си получава заслуженото", категоричен е бъдещият управник при "сините" по повод скандалите с пияни играчи на клуба

Тонев за работата в ДЮШ на Левски: Много слаба

Иво Тонев, който все още е член на управителния съвет на Локомотив (София), даде мнението си за работата в детско-юношеската школа на Левски. Утре има общо събрание на "железничарите" и се очаква Тонев да бъде освободен от поста си в "Надежда". По този начин пред него няма да има пречки да бъде назначен на висок пост, за какъвто е гласен от Тодор Батков. В разговора си с репортер на БиТиВи бъдещият управник на "сините" сподели гледната си точка по работата с юношите на "Герена".

 

"Има много какво да се желае в детско-юношеската школа. В най-скоро време ще стартираме работа. В общежитието има 39 деца, които спят и се хранят там. Има какво да се подобри в школата. Съблекалните са в катастрофално състояние. Като цяло работата в ДЮШ на Левски е много слаба. Славия работи по-добре с юношите – изключително професионално. Налагането на млади играчи в първия отбор е по-сложен процес. Това е един процес, който не се гради в последната година от развитието на играчите", заяви Тонев за работата с младите в отбора. 

 

"Абсолютно е реално да спечелим титлата. Няма да бъде лесно. Вярвам, че ще се случи, защото смятам, че ще можем да вземем желаните футболисти. Треньорът има самочувствие и това ми харесва. Той не е „добро момченце”, защото те работа не вършат. Искам да играем със самочувствие, вяра и агресия", не скри амбициите си той.

 

Опитният футболен деец със стаж над 15 години в Локо (София) не пропусна да коментира и зачестилите скандали с алкохол и замесени играчи на Левски. Проблеми с чашката имаха Юсуф Рабех, Гара Дембеле, Лъчезар Балтанов, Мариян Огнянов поне на два пъти и други. Ето какво заяви Тонев по темата:

 

"Лично аз предложих да отстранят Мариян Огнянов от отбора. Специално за него – имах разговор с него вчера – той не може да бъде пример за още стотици хиляди деца, които искат да станат футболисти. Трябвало е да мисли за такива неща. Ще направя всичко възможно да се разделим по най-коректния начин и той да се реализира като играч. Въобще не ме интересува кой е футболиста, как се казва, колко струва. Всеки, който руши авторитета на Левски си получава заслуженото."

 

"Има играчи, които не заслужават да са в Левски, има и играчи, които получават неадекватно възнаграждание. Да коментирам заплатите на тези, които трябва да си ходят е направо обидно", призна членът на управата на столичния Локомотив по повод заплатите на "Герена". 

 

Той не скри и подробности около работата си в спортния тотализатор, който е пряко свързан с Министерството на физическото възпитание и спорта и приходите в него: 

 

"През последните 10 години приходите на тотото варираха между 75 и 100 милиона. С работата, която свършихме постигнахме приходи от около 140 милиона. Това носи по-голям приход във МФВС и в държавата."

Шефът на Спартак Варна: Ще подпишем с най-добрия треньор

„Имахме три-четири варианта", заяви Павлин Николов

Лудогорец завоюва и трите Елитни шампионата

Отлично представяне на младите таланти на разградчани

Вратар си тръгна от Етър

Отбори от елита с интерес към Мартин Величков

Стойчо Младенов: Очаквам добри резултати от националния отбор

"Представянето при Илиан Илиев е възходящо", смята легендата на ЦСКА

Томаш се разбра със Спартак (Вн)?

На "Коритото" продължават да пазят в тайна новия треньор

Пълен успех за Лудогорец в Елитните групи

Тимът до 15 години спечели първенството

Клод Гонсалвеш разкри защо избра Лудогорец

Халфът премина в Разград от Жил Висенте

Стойчо Младенов: Илиан извлича максимума от всеки един национал

"Надявам се скоро да се класираме на голям футболен форум"

Дюлгеров поема към Шотландия?

Националът вече е свободен агент

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки