Попаднахме в група с Естония и Австрия за "Фед Къп"

Тимът на България в състав Цветана Пиронкова, Диа Евтимова, Елица Костова и Изабелла Шиникова

Попаднахме в група с Естония и Австрия за "Фед Къп"

България попадна в група A заедно с отборите на Естония и Австрия за предстоящите двубои от група 1 на зона Европа-Африка от "Фед къп". Срещите от неофициалното световно първенство за жени ще се проведат от 1 до 4 февруари в Ейлат, Израел, за втора поредна година.

Тимът на България в състав Цветана Пиронкова, Диа Евтимова, Елица Костова и Изабелла Шиникова ще се изправи срещу няколко тенисистки от Топ 100 на света. В състава на Австрия са световната №44 Тамира Пашек, както и Патриция Майр-Ахлайтнер (№98) и Ивон Мойсбургер (№139).

За Естония пък ще играе звездата им Кая Канепи (на снимката), която в момента се намира под №26 в ранглистата на WTA.

Според регламента на турнира всеки от двубоите включва по три мача - два на сингъл и един на двойки. Завършилите на първите места в четирите групи ще се изправят в пряк сблъсък, победителите от който ще се класират за плейофите за влизане в Световна група II през април.

Последните в класирането ще се срещнат, за да определят кои два тима ще отпаднат и през 2013 г. ще играят във втора група на зона Европа-Африка.

България играе в първа група от 15 години насам, а най-големите ни успехи са полуфинали в Световната група през 1985 г. и 1987 г.

Състави:
Естония: Кая Канепи, Ева Паалма, Маргит Рютел, Анет Контавеит
Австрия: Тамира Пашек, Патриция Майр-Ахлайтнер, Ивон Мойсбургер, Сандра Клеменшиц

Групи:
А: Естония, Австрия, България
В: Швеция, Унгария, Гърция, Босна и Херцеговина
C: Холандия, Великобритания, Израел, Португалия
D: Полша, Румъния, Хърватска, Люксембург

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки