Флорида счупи каръка срещу Ванкувър!

"Пантерите" се нуждаеха от 12 години, за да бият Ванкувър в редовното време, вижте всички резултати

Флорида счупи каръка срещу Ванкувър!

Отборът на Флорида прекъсна изненадващо трупаната в цели 12 години лоша серия без победа в редовното време над Ванкувър, след като се наложи с 2:1 лидера в Западната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Дмитрий Куликов и Марсел Гок вкараха двете попадения за Пантерите във втората част на мача, с което обърнаха резултата в полза на отбора си.

Дейл Уайс даде аванс на Канадците след малко повече от три минути игра през първата част, но това не беше достатъчно за победа и неговият тим допусна първа загуба в редовното време срещу съперника си от месец октомври 1999 година насам. Загубата костваше мястото на треньора Ален Виньо на треньорската скамейка за мача на звездите в НХЛ. Неговата позиция ще заеме Том Макларън, който има най-добър точков процент в конференцията с отбора на Сан Хосе. 

В друга среща от вечерта защитата на Лос Анджелис удържа руското чудо Александър Овечкин и спечели заслужено с 5:2 срещу Вашингтон като домакин. Столичаните поведоха в резултата чрез Маркус Йохансон, но домакините от западното крайбрежие нанизаха пет поредни шайби за крайния успех.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ):

Флорида - Ванкувър 2:1
Лос Анджелис - Вашингтон 5:2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки