Ексклузивно: Пирин взе лиценза на Перун (Кресна)

Двете страни напълно са договорили сделката, като остава чисто нормативно да бъдат оформени документите в близките 10 дни

Ексклузивно: Пирин взе лиценза на Перун (Кресна)

Отборът на Пирин (Благевград) ще започне пролетния дял на първенството в Югозападната "В" група. Новината бе подтвърдена от благодетеля на отбора и собственик на Хидроенергийна компания Иван Чапов, предаде кореспондентът на Novsport.com


"Орлетата" ще играят в третия ни ешелон благодарение на лиценза на Перун (Кресна), който бе закупен за сумата от 70 000 лева. Двете страни напълно са договорили сделката, като остава чисто нормативно да бъдат оформени документите в близките 10 дни. Сега остава президентът на тима от Кресна Валентин Драчев да свика общо събрание за прехвърляне на дружеството в Благоевград.

Така в понеделник Пирин няма да започне подготовката с нагласата да играе още един полусезон в селската група, а вече на едно по-високо ниво. Също така през пролетта отново се очаква да има дерби мачове с Беласица, Марек, Рилски спортист и Велбъжд (Кн), каквито имаше доскоро само че на професионално ниво. Амбицията на новото ръководство е още през пролетта отборът да си извоюва място в професионалния футбол. Перун (Кресна) завърши есенния дял на първенството на 2-ро място с актив от 41 точки. Водач е Пирин (Разлог) с 44 точки. По думите на ръководството разликата от три точки не е голяма и с една добра селекция, мястото в Западната "Б" група е гарантирано. 

От понеделник старши треньорът на "орлетата" Костадин Герганчев, който ще продължи да води отбора и във "В" група, трябва да започне селектирането на играчи. В отбора ще останат да играят футболисти с качества, които играха за Перун (Кресна). Очаква се да бъдат привлечени и 3-4 по класни играчи. Бивши футболисти на Пирин, които са играли в "А" група са декларирали готовност да се завърнат и да помогнат на отбора. 

Иван Чапов коментира още, че засега общината няма да помага финансово на отбора, а ще предостави базите за безвъзмездно ползване. След като отборът влезе в "Б" група, кметът Атанас Камбитов се е заел с осигуряването на реклами,които да донесат допълнителни приходи на отбора.

Откакто Пирин е в ръцете на Иван Чапов неговата фирма е хвърлила за футболния отбор 180 000 лева за един полусезон в областната група на Благоевград. Една част от парите около 40 000 лева отидоха за откупуването на клубния автобус,който бе взет от лизингова компания. Останалите средства бяха разпределени за нова екипировка за около 380 деца, които тренират в школата, оригинални топки Адидас и заплати на треньорите. 

Чапов гарантира,че отборът няма да има проблеми от чисто финансова страна да играе в професионалния футбол. Така вече се слага край и на спекулациите по закупуването на лицензите на Малеш (Микрево) и Септември (Симитли).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки