Слаб Ювентус не можа да бие Каляри (видео)

18 мача без загуба за Юве, но само 1:1 срещу сардинци в дебюта на Марко Бориело

Слаб Ювентус не можа да бие Каляри (видео)
Ювентус пропусна златен шанс да се откъсне с 3 точки на върха в италианската Серия А преди дербито на Милано. „Старата госпожа” стигна само до 1:1 у дома срещу Каляри в дебюта на Марко Бориело с „черно-бялата” фланелка в мач от 18-ия кръг.

Първите минути бяха изцяло за Ювентус, който търсеше гола с всички сили.  Той дойде след 7 минути игра при брилянтна комбинация, извела Вучинич на празна врата. Стефан Лихщайнер подхвана атака отдясно, комбинира с Маркизио, който му върна технично, а швейцарският бек изигра ситуацията комбинативно и вместо да стреля намери Вучинич на празна врата за 1:0.

Алесандро Матри, който донесе победата на торинци в миналия кръг срещу Лече, можеше да удвои аванса като открадна една топка и стреля опасно, но топката мина покрай дясната греда на Агаци.

Гостите се окопитиха около 20-ата минута и можеха да изравнят чрез Астори, който се размина с топката от няколко метра пред Буфон. Каляри поиска дузпа в 37-ата минута, когато Бонучи блокира с ръка центриране на Агостини, но това беше неумишлено и съдията Марко
Гуида замълча. В 44-ата минута претенциите на сардинци за наказателен удар бяха основателни, защото Пирло вдигна ръка и спря с ръка кълбото в наказателното поле пред Буфон, но реферът пак не свири нищо.

Ювентус продължи да играе колебливо през втората част и беше наказан малко след подновяването на играта. Ларивай пусна прехвърлящ пас, който бе отклонен неориентирано от Бонучи в краката на Ибарбо, тъмнокожият таран заложи топката малко по-назад за Косу и халфът с чудесен изстрел матира Джиджи Буфон – 1:1.

След изравнителния гол Матри получи жълт картон за симулация в наказателното поле на Каляри, а играчите на „бианконерите” се изнервиха и тотално загубиха своята концентрация.

Антонио Конте потърси промяна и пусна в игра легендата на клуба Алесандро Дел Пиеро и сърбинът Милош Красич, който изобщо не е във форма от началото на сезона. Постепенно Юве заигра по-добре, но все още правеше детски грешки.

Вучинич стреля много неточно от малък ъгъл след рикошет в бранител, а после Агаци направи изумително спасяване при удар на Дел Пиеро с глава, макар повторенията да показаха, че ветеранът бе в засада в момента на паса.

8 минути преди края дебют за гранда от Торино направи Марко Бориело. Дошлият от Рома нападател, срещу който феновете на Юве издигнаха плакати на недоволство преди седмица, бе последният жокер на Конте, заменяйки голмайстора Мирко Вучинич.

Каляри се бранеше организирано и едва в 5-минутното продължение Ювентус стигна до две голови ситуации, които пропиля с лека ръка. Първо Бориело изведе Красич сам срещу вратаря, но сърбинът сякаш се уплаши, че може да реши мача и стреля нескопосано по земя на няколко метра в аут. Секунди преди края Артуро Видал засече с глава центриране на Паоло Де Челие, ала не можа да намери мрежата.

Публиката на „Ювентус Арена” изпрати своите играчи с недоволни възгласи, въпреки че торинци водят в класирането с 38 точки и вече имат 18 мача без загуба в Серия А. Милан е втори с точка по-малко.. Каляри  е 10-ти с 22. 
Десет от Рома матираха Дженоа с 1:0 на "Олимпико"(ВИДЕО)

Лукаку вкара победния и може би последния си гол за "вълците"

Гуардиола намекна, че напускането му наближава

Испанецът спечели шестата си титла в Англия и не очаква да остане още дълго на "Етихад"

Барселона си гарантира второто място с класически успех (ВИДЕО)

Каталунците събраха 82 точки и имат четири повече от Жирона

Виляреал и Реал Мадрид си вкараха осем гола в зрелищно реми (ВИДЕО)

Шампионът на Испания отново игра с резервите преди финала в ШЛ

Клоп: Вече съм един от вас

"Обичам ви до краен предел", каза той към феновете на "Анфийлд"

Йодегор: Трябва да сме още по-гладни, за да спечелим всичко

Капитанът на Арсенал няма търпение за новия сезон

Интер взе точката от Лацио в последната минута (ВИДЕО)

"Нерадзурите" спасиха празника за получаването на Скудетото

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс (ВИДЕО)

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки