Бостън продължи възхода с успех над Чикаго (ВИДЕО)

Хюстън спечели като гост на Вашингтон

Бостън продължи възхода с успех над Чикаго (ВИДЕО)

Водачът в Атлантическата дивизия Торонто се наложи като домакин над Сан Антонио със 107:104 в най-интересния мач от програмата в НБА тази нощ. Демар Дероузън вкара 28 точки за Торонто, а Кайл Лаури добави 19.

Още трима играчи на домакините отбелязаха поне по 10 точки, а възпитаниците на Дуейн Кейси стигнаха до 13-ия си успех за сезона, макар че допуснаха 20 грешки и имаха само 64 изстрела към противниковия кош. За Сан Антонио поражението бе първо след четири последователни успеха. Ману Джинобили бе най-резултатен за гостите със 17 точки, а Ламаркъс Олджридж приключи с 13. Сан Антонио, който е тимът с най-добра защита в НБА от началото на сезона, за пръв път допусна противниковият тим да вкара повече от 50 процента от стрелбите си от игра.

Въпреки поражението, играчите на Грег Попович остават начело в Югозападната дивизия с 18 победи и едва 5 загуби. Бостън победи Чикаго със 105:100 като домакин в дербито в Източната конференция. Цели осем играчи на домакините отбелязаха 10 или повече точки, като най-резултатни бяха Айзия Томас с 20, Кели Олиник с 15 и Еван Търнър с 13. За сравнение, само петима играчи от тима на Чикаго достигнаха до двуцифрената бариера, като Джими Бътлър бе над всички с 36 точки. Пау Гасол и Дерик Роуз добавиха по 16 и 12 за гостите.

Срещата в "ТД Гардън" бе решена в заключителните три минути, когато Айзия Томас вкара 9 от своите 20 точки и по този начин спря финалния щурм на Булс. Джеймс Хардън вкара 42 точки, а Хюстън спечели като гост на Вашингтон със 109:103. Хардън бе близо до "трипъл-дабъла" след като взе 9 борби и направи 7 асистенции и бе с основна роля в края на мача, когато при резултат 99:99 се нагърби със задачата да завършва нападенията на Хюстън.

Кори Брюър добави 15 точки за успеха, а гардът Патрик Бевърли приключи с 14 за гостите. За домакините от Вашингтон най-резултатен беше Джон Уол с 26 точки. Марчин Гортат приключи с 18, след като поради семейни причини пропусна последните три срещи на тима си, а Ото Портър добави 13. И Хюстън, и Вашингтон все още са с отрицателен актив през сезона. Рокитс има 11 победи и 12 поражения, докато столичани са с 9 успеха и 11 загуби.

Всички резултати вижте тук.

Далас не се предава! Разби Бостън и остави серията жива (ВИДЕО)

Вижте подробности

Сакрманенто все пак може да задържат Везенков

В САЩ смятат, че българинът със сигурност остава в НБА и следващия сезон

Бостън Селтикс на победа от рекордна титла в НБА

Вижте подробности

Рилски спортист решава до часове дали да кандидатства за ШЛ

Това разкри изпълнителният директор на клуба Борислав Чилингиров

БОМБА: Шампионът за 2023г. в НБА иска Везенков!

Денвър Нъгетс търсят опитен стрелец от тройката

Везенков ще се върне в Европа само ако не може да продължи в НБА

Българинът държи да остане в Северна Америка

Революционно: НБА разширява лигата с повече отбори?

"Експанзията не е нещо, в което можем да сме сигурни", каза шефът на лигата Адам Силвър

Бостън поведе с 2:0 за титлата в НБА

Вижте подробности

Везенков сам решил да се раздели с Кингс

Българинът иска да отиде в отбор, където ще получи повече игрово време

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки