Интер излъга Милан и пак е в битката за Скудетото (видео)

Диего Милито донесе триумфа с 1:0, страхотна игра в защита на "нерадзурите"

Интер излъга Милан и пак е в битката за Скудетото (видео)

Интер излъга Милан в дербито на Милано и спечели с 1:0 на „Сан Сиро”, където „росонерите” бяха символичен домакин на гвоздея в програмата на 18-ия кръг от Серия А. Въпреки отчетливия превес на Милан през целия мача, единственото попадение успя да резлизира Диего Милито в 54-ата минута на срещата. Така Милан остана на точка зад лидера Ювентус, а Интер се доближи на 5 зад Милан и 6 зад Юве.

Дербито започна с отменен гол за Интер. Майкон центрира от пряк свободен удар и Тиаго Мота засече в мрежата, но попадението не бе зачетено от съдията Даниеле Орсато заради засада.

Златан Ибрахимович първи стреля към целта, но право в ръцете на Жулио Сезар след 10 минути игра. След първоначалното оживление в мача настана спокойствие, подхранвано от бавните разигравания на символичните домакини от Милан в тяхната половина.

В 40-ата минута все пак Интер стигна до чисто положение. Нагамото намери с центриране отляво абсолютно непокрития Рики Алварес на далечната греда, аржентинецът  се освободи добре с две докосвания и стреля, но Абиати спаси с крак.

Милан също имаше златен шанс да вземе аванс. Пато чукна към Ван Бомел и с бомбен шут сред купа от тела пред Сезар холандецът имаше нещастието да нацели гредата за стража на Интер.

Въпреки голямото си превъзходство по отношение на владеенето на топката Милан нямаше идея как да преодолее защитата на противника. Втората част започна отново с натиск на „росонерите”, който не водеше до нищо. Статистиката сочеше, че в 52-ата минута Милан бе владял топката в 21 минути чисто игрово време, а Интер само 9...

Напук на всяка логика Интер поведе в 54-ата минута, когато изглеждаше, че стават уязвим. Игнасио Абате сбърка фатално, Диего Милито му отне и се втурна отляво на наказателното поле право срещу Абиати, който бе матиран с хубав шут в далечния ъгъл за 0:1.

След гола Милан отново пое инициативата, а Интер дебнеше на контра. Ибрахимович и резервата Робиньо изпуснаха половинчати възможности за отбора на Алегри, а Нагамото от много по-изгодна позиция не можа да удвои аванса на „нерадзурите”.

После Пато се замота след добра изява на Ибра и  не отправи изстрел навреме. В тези минути се видя ясно лидерската роля на Хавиер Санети в Интер – аржентинският ветеран не спря да отказва Урби Емануелсон от пробивите му по фланга, а в същото време внасяше спокойствие в редиците на тима.

Милан можеше да изравни в 84-ата минута, но първо Сезар спаси далечен удар на Зеедорф, а после стражът се намеси решаващо срещу Робиньо и лови топката от краката му.

Така след страхотна игра в защита Интер взе изключително важен успех в „Дерби дела Мадонина” и пак се върна в битката за титлата на 6 точки зад лидера Ювентус. Милан е втори на точка зад „бианконерите”.

Наполи дава на Конте 230 милиона за харчене

Основната цел ще е намиране на заместник на Осимен

Моуриньо се споразумя с Фенербахче

Специалния се насочва към Турция

Анчелоти: Реал фаворит? Аталанта вече предупреди всички

Специалистът не иска да мисли, че финалът в ШЛ вече е спечелен

Ето защо Санчо не се е извинил на Тен Хаг

Англичанинът напусна Юнайтед след раздор с мениджъра

Гризман: Олимпиадата е моя мечта

Френският нападател мечтае да участва във футболния турнир в Париж

Морати се завръща в Интер?

Бившият собственик на "нерадзурите" може да закупи миноритарен дял в клуба

Интер с интерес към Уан-Бисака

Италиансият шампион ще привлече англичанина при раздяла с Дензел Дъмфрис

Антов и Кремонезе с 0:0 в първия плейоф за влизане в Серия А (ВИДЕО)

Българският национал изигра почти цял мач

Клоп: Първо почивка, после ще видим

Специалистът иска да си вземе поне една година пауза

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки