Георги Иванов: Отборът и треньорът имат пълната подкрепа на ръководството (ВИДЕО)

Гонзо хвърли тежки обвинения по съдийската бригада от Ловеч, не прие критиките за селекцията и отговори на Николай Жейнов

Георги Иванов: Отборът и треньорът имат пълната подкрепа на ръководството (ВИДЕО)

Спортният-директор на ПФК Левски Георги Иванов коментира пред ЛЕВСКИ ТВ актуалните теми за съдийството, 1/4-финала за Купата на България в Ловеч, селекцията в Левски и представянето на тима през есенния полусезон.

Ръководството стои зад Стойчо Стоев и оценката е положителна, обяви Гонзо.
 
„В началото на сезона левскари чертаха черни краски, че отборът дори може да изпадне. Отборът надмина обаче всякакви очаквания. Това се дължи на работата на треньорското ръководство, на футболистите, на ръководството. Нямаме потенциала на Лудогорец, нямаме потенциала дори на Литекс, но в крайна сметка имаме дух, имаме характер, искаме да побеждаваме, искаме да бъдем на мястото, на което в крайна сметка в момента е Левски. Стойчо Стоев беше поставен в тежка ситуация като треньор, ние бяхме поставени в тежка ситуация като ръководство и не смятам, че трябва да бъдем толкова крайно негативни нито към треньора, нито към футболистите. Колкото до мача в Ловеч, който поразклати доверието в ръководството, в треньорско ръководство, във футболисти, смея да твърдя, че Левски в 90-те минути доминираше в мача и само малшансът след първия гол изгубихме тактическа дисциплина и затова загубихме мача. Но не мога да кажа, че футболистите не са искали. Да, не можем да бъдем доволни, при положение че сме отпаднали, че сме загубили 0:3. Но ако говорим цялостно за развитието на Левски, смятам, че може да дадем една положителна оценка за всеки, който е бил в този клуб, в този период от лятото досега”, каза спортният директор на „сините”.  
 
Гонзо хвърли тежки обвинения по съдийската бригада на мача в Ловеч.
 
„Смятам, че специално за този мач съдиите свириха тенденцзионо. Голът, който беше отменен, даде друга насока на мача. Живко Миланов и Де Ноойер, които висяха с картони, бяха подготвени да бъдат наказани и през целия мач съдийството беше под нивото, което двата отбора предложиха като качество. Съдиите бяха под нивото, защото те искаха да помагат на единия отбор. Левски се опита да бъде толерантен цяла година към съдиите, за да се даде спокойствие на съдиите. Но след мача в Ловеч ние като клуб е нормално вече ние да обявим нашата позиция спрямо съдиите и БФС, защото не може да се подиграват както от БФС, така и от Съдийската комисия с Левски.”
 
Георги Иванов разкри, че заплатата на основния нападател е „5000-6000 евро”, а на втория – 2500 евро, като подчерта, че Левски не разполага с необходимия нападател, за да влезе в предвидения бюджет през лятото. Гонзо посочи, че стрелци с малки заплати са например Гара Дембеле и Бакари. „Но не винаги на пазара има футболисти на нивото, на което ти търсиш. В ситуацията, която бяхме, се справихме прилично. От Китамбала, Диаби и Курдов очаквахме повече предвид това, което са показали в предишните си отбори”, каза той.
 
„Не приемам критиките за селекция”, отсече Гонзо.
 
Той отбеляза, че юношите съставляват почти 50% от отбора, посочвайки като бройка 10 човека от общо 22-ма. Но посочи, че те все още не са готови „да дръпнат Левски” по-високо от настоящата позиция на отбора.
 
Гонзо отговори и на критиките на мениджъра Николай Жейнов. „Неговите нападки са лични. Искахме да привлечем Китамбала през неговия агент, а не през Жейнов, който щеше да вземе комисионна. Чакахме от него пет играча през лятото, които не дойдоха”, каза Иванов.
 
Още от него гледайте във видеото!

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки