Родната лека атлетика получи още две квоти за Олимпиадата

Милица Мирчева (маратон) и Румен Димитров (троен скок) получиха право да се състезават в Рио

Родната лека атлетика получи още две квоти за Олимпиадата

Още двама български състезатели по лека атлетика заслужиха квоти за участие на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година. Това стана факт, след като от световната федерация ИААФ намалиха нормативите за отделните дисциплини. Така Милица Мирчева (маратон) и Румен Димитров (троен скок) получиха право да се състезават на Игрите в Рио. 

Мирчева има време от 2:44.23 часа на Балканското първенство по маратон в Подгорица, което е по-добро от новия норматив от 2.45 часа. 

Димитров пък постигна 16.87 метра на троен скок на турнира "Самарско знаме" в Стара Загора, което е с 2 сантиметра повече от новото изискване на ИААФ за участие на Олимпиадата в Рио. 

Така на Игрите в Бразилия през следващото лято на този етап общо 10 български лекоатлети имат квоти за участие в 11 дисциплини. Това са Ивет Лалова на 100 и 200 метра, Георги Иванов и Радослава Мавродиева на гюле, Митко Ценов и Силвия Дънекова на 3000 метра стипълчейз, Георги Цонов и Габриела Петрова на троен скок и Мирела Демирева на скок. височина. 

Олимпийски нормативи за леката атлетика ще се покриват до месец преди старта на Олимпиадата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки