Куп тенис емоции през тази седмица

Аустрелиън Оупън и държавното за юноши и девойки приковават вниманието

Куп тенис емоции през тази седмица
В Мелбърн започна първият турнир от Големия шлем за годината – Откритото първенство на Австралия. След успешното начало на двамата ни представители, следващите мачове с българско участие са в сряда. Григор Димитров, отстранил Жереми Шарди (Франция) с 4/6 6/3 3/6 6/4 6/4, ще срещне поставения под №10 Николас Алмагро (Испания). Цветана Пиронкова, която започна с убедителна победа над Саня Мирза (Индия) с 6/4 6/2, ще играе срещу състезаващата се за Казахстан, надиграла малко изненадващо №28 в схемата Янина Викмайер (Белгия).

В Хасково до четвъртък се провежда Държавното първенство за юноши и девойки до 14 години. По програма днес са срещите от първия кръг в основната схема, утре са четвъртфиналите единично и полуфиналите на двойки, в сряда ще станат ясни финалистите на сингъл и шампионите на двойки. Финалите поединично са в четвъртък.

В петък български отбор заминава за силния турнир в Тарб (Франция) “Малките асове” за юноши и девойки до 14 години. Това е може би най-престижното състезание от календара на Тенис Европа в тази възрастова група. Водени от националния треньор Никола Петров, за турнира ще пътуват Виктория Бърдарова, Петя Аршинкова, Елизабет Данаилова и Калоян Вълчев. Участието им в “Малките асове” е с подкрепата на БФТ и Клуб на приятелите на тениса.

В зала “София” под ръководството на националните треньори от Българския национален тенис център ще провеждат тренировки състезатели от разширените национални отбори за различните възрастови групи.

В края на седмицата в Зеефелд (Австрия) започва участието на Емил Могилков и Васко Симеонов в големия турнир за ветерани от първа категория на ITF. Те участват в него с подкрепата на БФТ като победители в своите възрастови групи в Националната тенис лига за 2011 г.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки