Отава постигна труден обрат срещу Торонто

Вижте резултатите от всички мачове в НХЛ

Отава постигна труден обрат срещу Торонто

Отава стигна до забележителен обрат и победа с 3:2 над Торонто в ожесточено дерби от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Губейки битката за Онтарио с 0:2 в първата част, намиращите се в страхотна форма Сенатори изравниха с попадения на Даниел Алфредсон и Джейсън Спеца, а Кайл Търис вкара най-важната шайба, с която Отава спечели канадското дерби и продължи серията си от девет победи в последните 11 мача.

 

Победата остави Сенаторите на второ място в Североизточната дивизия на НХЛ с девет точки преднина срещу Торонто. Кленовите листа можеха да се намират в далеч по-добра позиция, ако не бяха губили аванса си в канадското дерби. Именно това прави поводът за радост в Отава двоен, защото с гола на Търис големият враг Торонто беше закотвен на деветото място, което е първо под чертата за класиране във фазата на плейофи. Задачата за нещо повече изглежда непосилна, защото близо до Кленовите листа са единствено грандовете Вашингтон, Питсбърг и Ню Джърси, а до края на редовния сезон остават едва 27 мача.

 

"Двете точки срещу основен съперник в дивизията са изключително важни за нас. Битката за Онтарио предоставя прекрасна възможност за постигане на голяма победа. Радваме се много за успеха ни в дерби среща с толкова голям за нас съперник, но не бива да забравяме, че това все пак е само един мач", заяви стражът на победителите Крейг Андерсън, който беше блестящ на вратата си, след като Сенаторите бяха отстреляни от Кленовите листа при общо 21:39 удара в мача.

 

След близо десетилетие лутане в долната част на таблицата в Източната конференция, Отава и Торонто изиграха отново мач с изключителна важност за разпределението на квотите в плейофите на НХЛ. Сенаторите не бяха считани за сериозен кандидат за челната осмица, но в момента са пети в генералното класиране и се борят с шампиона Бостън за лидерската позиция на североизток. Именно тя дава предимството "домашен лед" в първия кръг на плейофите.

 

Мечоците, които защитават купа "Стенли", загубиха тежко от Тампа Бей в друг мач от вечерта. Светкавиците повеждаха три пъти в собствената си зала, но Бостън показа шампионски дух с ответна шайба във всеки един от случаите. Гостите обаче не успяха да намерят отговор на попадението на Доминик Муур, който реализира победния гол само 3:45 минути преди финалната сирена.

 

Тежката загуба остави Бостън на второ място в класирането на изток, след като Хенрик Лундквист доказа за пореден път своята класа и изкачи Ню Йорк Рейнджърс на върха в конференцията. Шведският страж хвана 27 шайби при четвъртия си "шътаут" през този сезон, помогнал за победа на отбора му с 3:0 над домакините от Нешвил.

 

Междувременно, Детройт се изкачи на върха в Западната конференция на НХЛ след победа с 3:2 над домакините от Далас. Иржи Худлер вкара единствената шайба при втория рунд на свободните удари, с което Червените криле поведоха с точка на миналогодишния шампион в редовния сезон Ванкувър. Канадците бяха равни с Детройт във вторник следобед, но спечелиха само една точка след загубата от дузпи срещу Лос Анджелис. В герой за Кралете, както и Червените криле, се превърна Майк Ричардс.

 

Резултатите от НХЛ:

 

Филаделфия - Минесота 5:1

Питсбърг - Каролина 2:1 след дузпи

Вашингтон - НЙ Алъндърс 0:3

Кълъмбъс - Едмънтън 4:2

Торонто - Отава 2:3

Ню Джърси - Уинипег 5:1

НЙ Рейнджърс - Нешвил 3:0

Тампа Бей - Бостън 5:3

Далас - Детройт 2:3 след дузпи

Ванкувър - Лос Анджелис 2:3 след дузпи

Сан Хосе - Калгари 2:1 след дузпи

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки