Карлос Диого пристигна в София с нагласата да подпише веднага с ЦСКА (видео+снимки)

Уругваецът на "Армията" само до лятото

Карлос Диого пристигна в София с нагласата да подпише веднага с ЦСКА (видео+снимки)

Бившият играч на Реал Мадрид Карлос Диого пристигна днес следобед в София, предаде репортер на Novsport.com от летище София. Той дойде с нагласата да подпише договор с ЦСКА и смята, че вече всичко около трансфера му при "червените" е уредено.

"ЦСКА е голям клуб, харесва ми предложената оферта, в следващите часове трябва да подпиша", лаконичен бе той на летище София, където пристигна след 16:00 ч с полет от Мадрид. "Договорил съм се за половин година, което ще рече до лятото на тази година. Имах оферти и от други клубове, но тази на ЦСКА ми се стори най-приемлива."

Бранителят, който в периоди от кариерата си е играл и като халф, пристигна със своя мениджър. Диого нямаше време да дава пространни интервюта, тъй като бързаше, за да разговаря с представители на клуба. 


Уругваецът трябва да подпише веднага договор с "армейците". "Разбира се, преди това трябва да мина медицински прегледи и някои други дребни детайли, които трябва да се уточнят. По принцип всичко с клуба е уговорено, остава само да се конкретизират някои неща", каза още той. 


"Да, Диого е един от играчите, които очакваме да подпишат. За това и идва в София. По принцип вече сме се договорили. Очакваме утре (б.а. -днес) да проведем последен разговор, след който контрактът би  трябвало да
стане факт", заяви вчера изпълнителният директор Венцислав Живков.
 
Смята се, че че Диого идва на "Армията" посредством мениджъри, работещи за Удинезе. Те са го препоръчали на червените още преди месец и тогава са започнали първите разговори. 28-годишният уругваец е имал още три оферти освен тази от ЦСКА.
 
Диого ще се присъедини към лагера на ЦСКА в Гърция тази вечер или най-късно утре. Чаканите от Удинезе играчи също ще дойдат в лагера на армейците. В момента техните договори се изготвят.

Бранителят бе закупен през 2005 година от Кралския клуб, заедно със сънародника си от Уругвай Пабло Гарсия. След един сезон на „Бернабеу“ Диого е преотстъпен на Реал Сарагоса, като година по-късно вече е закупен. За Сарагоса изиграва над 100 мача в Примера. В началото на 2007 година уругваецът се забърка в скандал с играча на Севиля Луис Фабиано, след което отнесе 5 мача наказание. Той пропуска целия сезон 2008/09 година поради сериозна травма. През миналия сезон Карлос Диого започна във всички шампионатни срещи за Сарагоса. В момента играчът е свободен агент. На 16 юли миналата година Сарагоса изненадващо обяви, че освобождава играча. Новото попълнение на ЦСКА е играл преди Европа в Пенярол и Ривър Плейт. Има 23 мача за националния тим на Уругвай, като е част от тима за Копа Америка през 2003 и 2007 година.
Сензационна новина за ЦСКА

Емблемата има нов собственик

Георги Минчев за ЦСКА: Скоро ще е ясно

Таранът говори на прибиране от Букурещ

Стойчо Младенов: Илиан извлича максимума от всеки един национал

"Надявам се скоро да се класираме на голям футболен форум"

Свирепа санкция чака ЦСКА

Парична глоба и лишаване от домакинства грози "червените"

Кюстендилеца: Сцените бяха грозни, но това е доказателство, че ЦСКА е жив!

Лидерът на Сектор Г даде мнението си за баталните изцепки на феновете

Фенове на ЦСКА скочиха на директор (ВИДЕО)

За чужди грешки отговорност не мога да нося, обяви Филипов

Орманджиев: Срам! Бесен съм! (ВИДЕО)

Ще направим отбор, обеща директорът на ЦСКА

Масови уволнения в ЦСКА след фиаското

Стамен Белчев си тръгва, остана с победата над Левски

ГРОЗНО! Фенове на ЦСКА прекратиха баража (ВИДЕО)

Кошмар с кръв и безчинства спря срещата с ЦСКА 1948

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки