АКС "Тракия" (Пд) обра медалите от зоналния турнир по спортна стрелба в Пловдив

Стрелците на АКС "Тракия" (Пд) обраха почти всички медали от големия зонален турнир по спортна стрелба с пневматично оръжие за юноши и девойки, мъже и жени, който завърши в Пловдив

АКС "Тракия" (Пд) обра медалите от зоналния турнир по спортна стрелба в Пловдив

Стрелците на АКС "Тракия" (Пд) обраха почти всички медали от големия зонален турнир по спортна стрелба с пневматично оръжие за юноши и девойки, мъже и жени, който завърши в Пловдив. В своята сметка тракийци спечелиха общо 22 медала от 25 възможни. Пълната доминация на пловдивчани им донесе 8 златни, 7 сребърни и 7 бронзови медала. 

Надпреварата се проведе в залата по спортна стрелба в спортното училище ,,Васил Левски’’ и събра над 100 състезатели от почти всички най-добри стрелци от центровете в Южна България – т.нар. Зона 2.

При юношите първото място на пистолет грабна Димитър Събев от тима на „Диана”/Яб/ с  562 точки, а втори и трети останаха представителите на „Тракия” Георги Георгиев с 558 точки и Георги Танев с 548 точки.

На същото оръжие при девойките първите три места окупираха трите тракийки Полин Златева - с 371 точки, Лидия Ненчева - с 368 т. и Силвия Чакърова - с 366 т.

На пистолет при мъжете златото с 559 точки изкова Георги Кочеренко от старозагорския „Аугуста”, изправил съотборника си Александър Горанов – с 556 т. Трети е Пламен Минков от „Тракия” с 555 т.

При жените титлата на пистолет извоюва Спаска Павлова от „Тракия” с 560 точки.

В другото стрелково оръжие – пневматична пушка, превъзходството на тракийци бе пълно и те спечелиха всичките 12 медала /от 12 възможни!/.

При юношите първите 3 места станаха притежание на младите надежди на „Тракия” Иван Желязков /590 т./, Васил Пеев / 582 т./ и Цоньо Стойнов /576 т./.

Националката от „Тракия” Таня Звискова стана първа на пушка при девойките с 396 т. и така изпревари отличничката на Общински детски комплекс-Пловдив и своя съотборничка Нели Танева, която отстреля 3 точки по-малко. Трета остана Анджела Недева с 386 т.

При мъжете абсолютният фаворит на пукша и стрелец №1 на България за 2011 година Антон Ризов очаквано взе златния медал с 596 точки. Ризов изпревари с лекота съотборниците си от „Тракия” Никола Пудев /582 т./ и Георги Топалов /581 т./.
При жените доминацията на „Тракия” отново бе пълна и първите 3 места окупираха  Петя Луканова с 396 т., Виктория Петкова с 395 т. и Виктория Иванчева с 392 т.

Състезанието под тепетата бе на практика квалификация за Суперзоната и в него участниците се съревноваваха на 60 изстрела с пневматична пушка и пистолет за юноши и мъже, както и на 40 изстрела с пневматична пушка и пистолет за  девойки и жени. Класирането бе само индивидуално и нямаше отборна надпревара, както бе на държавното първенство, което също се проведе в Пловдив преди десетина дни.

България завърши на 10-о място на Световната купа по фехтовка

Вижте подробности

Карлос Насар: Никога не бих предал хората, които ме подкрепят

„Отивам в Париж, за да зарадвам България“

Министър Глушков присъства на фестивала по утринна гимнастика „Ямбол‘24“

Вижте подробности

Йоана Илиева и Олга Храмова във втория ден на Световната купа по фехтовка в Пловдив

Вижте подробности

Зам.-министър Петър Младенов награди участниците в спортния празник на училище „Питагор“

Вижте подробности

Министър Глушков в Пловдив за Деня на спорта

Подкрепи българите на СК по фехтовка и се срещна с кмета Костадин Димитров и студенти

Само за месец! Глушков преодоля забавеното финансиране на спортните клубове

Предишното ръководство на спортното министерство не намери време да разгледа проектите

Училище "Питагор" обедини спортисти и ученици под мотото „Чиста игра“

В деня на българския спорт

Георги Глушков поздрави спортната общественост по повод Деня на българския спорт!

Вижте какво казва министърът на младежта и спорта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки