Джокович даде сет, но се справи с Лейтън Хюит

Номер едно в света отстрани местния австралийски любимец, който се представи много достойно

Джокович даде сет, но се справи с Лейтън Хюит
Местният герой Лейтън Хюит прекрати успешния си поход на Откритото първенство на Австралия след загуба от световния номер 1 Новак Джокович, въпреки че игра достойно и дори взе сет на сърбина, който беше безгрешен досега.

Публиката на „Род Лейвър Арена” се надяваше на чудо, в което малцина вярваха. Хюит изправи на крака феновете, когато взе 3-ия сет, но нямаше сили за повече и загуби четвъртия, оказал се последен за него в първия турнир от Големия шлем за сезона след 6-1, 6-3, 4-6, 6-3.

Облечен в черно за вечерната сесия, Джокера беше в настроение за нова чиста победа и взе набързо първите два сета с огромна лекота, като не остави никакви шансове на съперника.

Ноле поведе с 3:0 в третия и сякаш реши, че вече е спечелил мача. Отпускането на сърбина и проблемите му с левия глезен позволиха на Хюит да се закачи за мача. Австралиецът постепенно подобри сервиса си и с няколко драматични точки наелектризира тълпата на „Род Лейвър”. Джокович изпрати топката в мрежата и Лейтън се върна в мача при 2:1 сета.

В четвъртата част обаче Джокера направи решителен пробив при 3:2 и си осигури класиране напред, затваряйки частта с бомбен бекхенд по правата за 6-3.

На четвъртфиналите Новак Джокович ще срещне испанеца Давид Ферер, който преодоля с отлична игра в три сета Ришар Гаске.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки