Азаренка поздрави баба си с триумфа в Мелбърн

"Наистина все още ми е трудно да повярвам какво се случи и как аз спечелих"

Азаренка поздрави баба си с триумфа в Мелбърн

"Най-доброто чувство със сигурност, че съм победителка. Не мога сега да кажа как беше мачът, не мога да коментирам и целия турнир. Това е чисто човешка радост и не мога да си представя, че съм победителка", заяви след мача новата шампионка от Откритото първенство на Австралия и нова водачка в ранглистата Виктория Азаренка.

 

На финала състезателката от Беларус се наложи с 6:3, 6:0 над рускинята Мария Шарапова.

 

"Наистина все още ми е трудно да повярвам какво се случи и как аз спечелих".

 

Новата шампионка беше доста развълнувана пред микрофона и не успя да заговори веднага. След това тя благодари на всички, които са я подкрепяли и са й помагали.

 

"Първо искам да благодаря на Мария Шарапова, а също така се надявам, че с нея ще се срещаме още по кортовете, включително и във финални мачове. И смятам, че нашите срещи във всеки следващ път ще бъдат на по-високо ниво като тенис. Благодаря на хората от екипа, които вярваха в мен и ме накараха и самата аз да повярвам в себе си. Винаги ми е харесвало да играя в Мелбърн и този път не прави изключение“, заяви самата тя.

 

Накрая тя благодари на баба си на руски език, като допълни, че именно възрастната жена е в основата на нейните чисто човешки качества. Самата Азаренка е родена на 31-и юли 1989-а година в Минск, но в момента живее в Монте Карло.

 

Още на 14 години тя се мести да тренира и в Скотсдейл, щата Аризона, където за да се адаптира по-добре й помага семейството на вратаря от руския национален отбор и НХЛ Николай Хабибулин. Иначе в кариерата си тя има 10 победи в турнири на WTA.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки