Арсенал обърна Вила за 15 минути в спектакъл с 5 гола, Стенли със супер мач (видео)

„Топчиите” са последният участник в петия кръг на ФА къп, след успех с 3:2 на „Емирейтс”

Арсенал обърна Вила за 15 минути в спектакъл с 5 гола, Стенли със супер мач (видео)

Арсенал победи с 3:2 след впечатляващ обрат от 0:2 гостуващия Астън Вила в последния мач от четвъртия кръг на турнира ФА Къп.

„Артилеристите”, които загубиха предишните си две срещи, изоставаха с два гола до почивката, но след нея нанизаха три попадения за четвърт час и така обърнаха развоя на срещата в своя полза.

Българският капитан на гостите от Бирмингам Стилиян Петров започна като титуляр мача и бе заменен в 82-ата минута, като имаше основен принос и за двата гола на „винените”.

Те поведоха малко след изтичането на първия половин час игра, когато именно Стенли изпълни късо един ъглов удар и направи двойно подаване със Стивън Айрлънд, извеждайки го с пета на добра позиция за центриране.

Ирландецът сложи топката на главата на своя сънародник и бивш съотборник в Манчестър Сити – Ричард Дън, който с глава я прати в мрежата на Лукаш Фабиански. Така бирмингамци взеха минимален аванс, който удвоиха точно преди почивката.

В 45-ата минута Стилиян Петров отново подаде към Айрлънд, а той видя включването на Дарън Бент и го изведе в коридор.

Първият удар на нападателят бе отразен от Фабиански, но топката отново се върна у стрелеца и той от малък ъгъл я прати зад голлинията за 2:0.

Така момчетата на Алекс МакЛийш се оттеглиха на почивка с преднина от две попадения, но след паузата допуснаха пълен обрат, осъществен от Арсенал само за 15 минути.

През паузата Арсен Венгер не направи промени, но явно мотивира отлично своите, защото те излязоха преобразени през втората част.

В 54-ата минута Ричард Дън фаулира Аарън Рамзи в наказателното поле на Вила и реферът посочи бялата точка, от която Ван Перси намали за 1:2.

Само две минути по-късно Тио Уолкът проби отдясно и стреля от малък ъгъл, стражът на „винените” Шей Гивън отрази удара, но опитът на Алън Хътън да изчисти топката бе неуспешен, тя рикошира в тялото на Уолкът и се оплете в мрежата – 2:2.

Пълният обрат не закъсня и дойде едва пет минути след възстановяването на статуквото, когато Робин ван Перси за втори път в срещата се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение на Дарън Бент срещу включилия се бранител Лоран Кошчиелни.

В 80-ата минута младият французин можеше и да бъде изгонен, след като първо фаулира Бент, а после изрита топката по него, но в крайна сметка получи само жълт картон и остана на терена.

Така Арсенал се поздрави с победата, но за пореден път не убеди, че е решил проблемите си в защита, получавайки два гола във вратата си в трети пореден двубой.

„Артилеристите” обаче се класираха за петия кръг на ФА къп, където ще срещнат победителя от срещата между Съндърланд и Мидълзбро, която ще се преиграва на осми февруари.

 

В Швейцария: Сион и Георги Русев ще играят в елита

След класика в последния кръг, българинът влезе след почивката

Онана: Трябва да вземем ФА Къп заради феновете

„Манчестър Юнайтед ще направи всичко, за да спечели финала“

Официално: Модрич ще играе на Евро 2024

Вижте състава на Хърватия за форума

Де Дзерби разкри какво предстои след раздялата с Брайтън

Италианецът иска отново във Висшата лига

Селекционерът на Румъния обяви състава за България

Двубоят е на 4 юни

Национал на България герой в Шотландия

Димитър Митов спаси Сейнт Джонстън от изпадане

Девети отбор от Серия А в Европа?

Фиорентина и Аталанта решават сериозен ребус

Десподов след титлата: Не съм виждал такава подкрепа

Националът завърши сезона с 13 гола и 13 асистенции

Почетино хвали Челси след сезона

„Толкова съм доволен и горд от играчите“, обяви аржентинецът

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки