Валенсия загря за Барса с 2:2 срещу Расинг Сантандер

„Прилепите” приключиха срещата с 9 души, а кантабрийци – с 10

Валенсия загря за Барса с 2:2 срещу Расинг Сантандер

Расинг Сантандер и Валенсия си поделиха по точка, след като завършиха 2:2 мача помежду си от 21-вия кръг на испанската „Ла Лига”.

Публиката на "Ел Сардинеро" получи повод за радост още във втората минута, когато Адриан Гонсалес Моралес се възползва от неразбирателство в отбраната на „прилепите” и откри резултата.

Попадението вдъхна доплънителна доза увереност на кантабрийци и до почивката те бяха отборът, който диктуваше събитията на терена, но така и не успяха да стигнат до втори гол.

Вланесия не можа да намери своя ритъм и след паузата, а в 63-тата Унай Емери смени Жонас Гонсалвеш и заложи на Ариц Адурис, като последният му се отблагодари почти незабавно с изравнителен гол.

Адурис възстанови статуквото, след като засече центриране от корнер, а в 79-ата вкара и второ попадение, разписвайки се с глава.

В 83-ата минута Папакули Диоп и Топал си сблъскаха главите и напуснаха терена, а поради липсата на смени Валенсия остана с човек по-малко.

Само пет минути по-късно резервата Хайро Самперио центрира отляво и Бернандо Еспиноса отблизо изравни – 2:2. В самия край нервите взеха връх и седемте добавени минути се играха без изгонените Педро Мунитис и Рикардо Коща.

Така Валенсия завърши мача с деветима в игра, а Сантандер - с десетима. Така „прилепите” останаха на трета позиция с 38 точки, като в сряда им предстои полуфинален сблъсък с Барселона в турнира за Купата на краля, докато Расинг се остана на чертата на изпадащите с актив от 21 пункта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки