Ливърпул спря устрема на Лестър и погледна към топ 4 (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Лисиците” не вкараха за първи път през сезона, резервата Бентеке точен за 1:0 на „Анфийлд”

Ливърпул спря устрема на Лестър и погледна към топ 4 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ливърпул нанесе първа загуба във Висшата лига на Лестър от три месеца насам и спря серията от четири победи далеч от дома на „лисиците”.

Изненадващите лидери в класирането на Премиършип паднаха с 0:1 на „Анфийлд” в мач от XVII кръг на английския елит и за първи път през сезона не успяха да вкарат гол.

Наставникът на мърсисайдци Юрген Клоп реши да заложи на схема 4-4-2 и това му донесе успех, тъй като „лисиците” стигнаха до по-малко от 10 голови положения, докато момчетата му създадоха двойно повече.

Още в 16-ата минута капитанът Джордън Хендерсън изведе чудесно Адам Лалана и той стреля силно, но топката спря във външната част на мрежата.

В 24-ата пък Дивок Ориги овладя добре и отправи хубав изстрел, ала в близкия ъгъл и вратарят спаси.  

Малко след това отново младокът получи в пеналта. Вместо да потърси пас към връхлитащ на скорост съотборник обаче, той реши да стреля и сгреши.



После гостите имаха претенции за дузпа, а междувременно Ориги получи травма и бе заменен принудително от Кристиан Бентеке.

Това се оказа и ключовият момент в срещата, защото именно белгиецът вкара единствения гол.

Малко след паузата той и Коутиньо можеха да се разпишат, а в 63-ата минута нападателят все пак го стори, засичайки с шпагат центриране на Роберто Фирмино отляво.



Голът бе първи за Бентеке във Висшата лига от края на ноември, когато той вкара за успеха с 3:1 над Челси в Лондон.




Гостите се опитаха да отговорят и в 74-ата минута Кристиан Фукс намери отлично резервата Нейтън Дайър, но Симон Миньоле демонстрира класа и спаси.



В 86-ата пък Роберто Фирмино открадна една топка в съперниковата половина и навлезе в пеналта, след което стреля, ала покрай вратата.

Секунди след това Ливърпул контраатакува и имаше числен превес в наказателното поле на съперника, но пасът на Хендерсън не бе добър.

В края на даденото от рефера 4-минутно продължение пък Бентеке получи пас в центъра на терена, докато вратарят на гостите се бе втурнал да изравнява при статично положение, но белгиецът се засуети и пропусна.

Все пак домакините стигнаха до първия си успех от четири мача насам и вече имат 27 точки в актива си, изоставайки с 11 от лидера Лестър и с 5 от четвъртия Тотнъм.

Резултати от всички играни двубои вижте ТУК!

Видео от всички мачове може да видите ТУК!


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки