Цвети и Гришо паднаха с няколко места в ранглистата

От другите ни тенисистки Елица Костова се изкачва с шест позиции до номер 151 в света, което й позволи да изпревари Диа Евтимова като втора ракета на България

Цвети и Гришо паднаха с няколко места в ранглистата

Най-добрите български тенисисти Григор Димитров и Цветана Пиронкова отбелязаха лек спад в световната ранглиста след завършването на Australian Open.

 

Гришо не успя да защити точките си от миналата година в Мелбърн и изостана с 5 места, като вече заема 83-а позиция в класацията на ATP.

 

Пиронкова, въпреки че защити точките си от предишното издание на Откритото първенство на Австралия, отбеляза спад с 3 места и вече е под номер 50 в ранглистата на WTA.

 

От другите ни тенисистки Елица Костова се изкачва с шест позиции до номер 151 в света, което й позволи да изпревари Диа Евтимова като втора ракета на България. Евтимова пък бележи спад с три позиции и от този понеделник вече е под номер 158 в ранглистата.

 

При мъжете Димитър Кутровски дръпна с цели 28 места напред и се завърна в топ 500 под номер 492. Третата ни ракета Тихомир Грозданов пък пада с 16 позиции и вече е под номер 612 в ранглистата.

 

В топ 10 при мъжете има само една промяна и тя е свързана със завръщането на Хуан Мартин Дел Потро сред десетте най-добри. От тази седмица аржентинецът е под номер 10. Лидер продължава да е Новак Джокович, следван от Рафаел Надал, Роджър Федерер и Анди Мъри.

 

В топ 10 при жените настъпиха куп промени след приключването на Australian Open. Новата номер 1 вече е шампионката от Мелбърн Виктория Азаренка, втора е Петра Квитова, а не трето място се изкачи Мария Шарапова. Предишната водачка в ранглистата Каролине Возняцки се смъкна до 4-а позиция, а под номер 5 е Саманта Стосър.

 

Агниешка Радванска и Марион Бартоли се изкачват до рекордните за тях 6-о и 7-о място в света, а топ 10 допълват Вера Звонарьова, На Ли и Андреа Петкович.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки