Румънски опашкар се подигра със слаб ЦСКА

„Червените” загубиха с 1:3 от Конкордия в първата си контрола на турска земя

Румънски опашкар се подигра със слаб ЦСКА

Отборът на ЦСКА записа поражение в първата си контрола на турска земя. „Червените” отстъпиха с 1:3 от непрeтенциозния румънски Конкордия.

 
Съперникът на „армейците” откри резултата в 15-ата минута чрез Мунтеану преди младият Владо Иванов да изравни в 37-ата. Резервите на Конкордия Рокиа и Дину пък се разписаха съответно в 60-ата и 80-ата минута, за да осигурят победата на своя тим.

 

Димитър Пенев заложи основно на български играчи през първата част, като единствените чужденци сред стартовите 11 бяха Мболи, Адемар и дошлият от Черноморец с все още неизяснен статут Анисе.

 

Румънците, които заемат предпоследната 17-а позиция в елита на северната ни съседка, започнаха по-активно срещата и още в началните минути създадоха няколко опасни положения пред вратата на „армейците”.

 

На два пъти обаче Райс Мболи се намесваше добре след удари на Дос Сантош преди Мунтеану да открие резултата в полза на Конкордия в 15-ата минута след продължителна атака. Мунтеану получи топката от капитана Михалчеа в наказателното поле и с удар от десетина метра не остави шансове на алжирския страж на ЦСКА.

 

След попадението румънците продължиха да владеят инициативата, а първия точен удар в рамките на вратата на Конкордия отправи Борис Галчев едва в 26-ата минута.

 

Противно на развоя на събитията обаче футболистите на Димитър Пенев стигнаха до изравнително попадение в 37-ата минута след като Галчев намери юношата Владо Иванов на границата на наказателното поле и младокът с прецизен удар прати топката в долния десен ъгъл на вратата за 1:1.   

 

След почивката бе извършена една промяна в състава на ЦСКА като на мястото на неубедителния Костов в игра се появи Станко Йовчев. Румънците пък излязоха на терена с наполовина подменен отбор.
 
„Червените” вдигнаха леко оборотите, но това не доведе до желания резултат. Повечето атаки на ЦСКА се развиваха по дясното крило, където се подвизаваше бързоногият Карачанаков, а от време на време пробиви правеше и Анисе.
 
При една контраатака за румънците в 60-ата минута обаче резервата Рокиа бе изведен на изгодна позиция, след което стреля от границата на наказателното поле и след рикошет в тялото на Крачунов топката прехвърли коварно Мболи за 2:1.
 
Три минути по-късно Борис Галчев извърши грубо нарушение, което бе сурово санкционирано от главния съдия. Халфът на ЦСКА
получи директен червен картон, но поради приятелския характер на срещата двата лагера се разбраха той да бъде заменен. Така дебют с „армейската” фланелка направи перуанецът Ренато Сапата.
 
„Червените” имаха възможност да изравнят резултата в 71-ата минута, когато Пламен Крачунов засече отлично с глава центриране на Карачанаков от корнер, но румънският страж реагира блестящо и спаси.
 
Вместо да изравнят, футболистите на ЦСКА инкасираха още едно попадение. Десет минути преди края на срещата резервата Дину засече отблизо с глава центриране отляво и подпечата победата за своя тим.
 
В самия край на двубоя Попа от състава на Конкордия извърши грубо нарушение срещу Анисе и на свой ред също напусна терена с директен червен картон. Малко преди последния съдийски сигнал пък Карачанаков изстреля истински снаряд от пряк свободен удар, но вратарят на румънците със сетни сили успя да избие, запазвайки резултата непроменен.
Танчо Калпаков Гордея се с отбора

"Направихме страхотен колектив", заяви треньорът на Марек

Христо Янев: Това е най-трудното нещо в живота ми

Треньорът на Ботев Враца смята, че баражът е един урок за клуба

Красимир Костов: Бяха ни отписали

Героят за Ботев Враца беше много щастлив след оцеляването на тима в елита

ЦСКА излиза с най-доброто в баража за Европа

Стамне Белчев обяви групата от 20 футболисти за ЦСКА 1948

Играч на „моряците“ ще опита да впечатли Илиан Илиев

Велислав Василев може да възроди кариерата си на "Тича"

Халф на Славия искан от няколко отбора във Втора лига

Валентин Петров може да напусне "белите" през лятото

ОФИЦИАЛНО: Густаво Бусато преподписа с ЦСКА

"Армейците" обявиха новината за любимеца на "червената" публика

Мишо Вълчев: Генчев ще е зависим от селекцията

Легендата на Левски коментира назначаването на новия треньор на "сините"

Брахими: Тръгвам си с вдигната глава

Ръководството на "канарчетата" реши да не му предложи нов договор

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки