Арсенал за пореден път технично стъпи накриво (видео)

"Артилеристите" не успяха да победят Болтън, Фулъм и УБА завършиха наравно

Арсенал за пореден път технично стъпи накриво (видео)

Отборът на Болтън успя да измъкне точка при домакинството си на Арсенал в мач от 23 кръг на английската Висша лига. Двата отбора изиграха много отворен и приятен за окото мач, но парадоксът бе, че до голове дори не се стигна.

 

Трудно е да се каже, кой от двата тима заслужаваше повече победата, но с оглед на пропуснатите положения гостите от Лондон заслужаваха трите точки. Българинът Мартин Петров бе титуляр за Уондърърс и бе заменен от Тунджай десет минути преди края.

 

Срещата започна без период на изчакване и двата състава се впуснаха в атаки. В 9-та минута холандското острие на Арсен Венгер пробва удар, който бе блокиран от съотборниците на Марто Петров. В 21-та минута Алекс Окслейд-Чембърлейн също пробва неуспешен изстрел, а секунди по-късно дойде първата голова ситуация за домакините.

 

Давид Н'Гог получи брилянтен пас с пета от Дейвид Уедър на границата на наказателното поле, но ниският удар на Н'Гог мина на сантиметри покрай десния страничен стълб на вратата на "топчиите".

 

В 26-та минута Арсенал пропиля повече от 100-процентова ситуация. Тио Уолкът бе изведен перфектно от Чембърлейн на границата на пеналта на Болтън, но подходи несериозно към ситуацията и позволи на стража Богдан да спаси удара му.

 

До почивката по-сериозни ситуации нямаше и двата тима се оттеглиха в съблекалните, оставяйки впечатлението, че голове на "Рийбок Стейдиъм" ще има. Втората част поразително приличаше на първата - имаше положения, но не и попадения.

 

В 52-та минута Н'Гог отново бе близо до откриване на резултата, но стражът на "топчиите" улови. Десет минути по-късно Вермален подаде на Чембърлейн, който с далечен изстрел направи пореден опит да застраши Богдан - без успех.


 

В 62-та минута Робин Ван Перси бе най-близо до гола от всички 11 футболисти на Венгер. Той овладя топката пред наказателното поле на домакините и когато изглеждаше, че ще реши да центрира той елегантно подкопа топката, която след като прелетя над всички удари дясната сглобка на вратата на Богдан.

 

В 69-та минута на терена влезе легендата от "Хайбъри" Тиери Анри, но дори и той не успя да помогне на своите да стигнат до трите точки. 

 

Състезателите на лондонския тим продължиха да натискат съперника си, но така и не успяха да материализират осъществения натиск. Българското крило на терена Петров се отличи с няколко добри центрирания и удар, от които не излезе нищо опасно. 

 

След като изтекоха 93 минути 24-те хиляди зрители на стадиона чуха и последния съдийски сигнал, който извести окончателно за равенството в срещата. След хикса Арсенал е 7-та позиция в класирането с 37 точки, докато Болтън взе важна глътка въздух и е 17-ти с актив от 20 т. Зоната на изпадащите е с два пункта под актива на Уондърърс. 

 

В друг мач от кръга на Висшата лига Фулъм завърши наравно с гостите от Уест Бромич Албиън. В 69-та минута "котиджърс" поведоха с гол на представящият се чудесно през този сезон Клинт Демпси, но в 82-та минута Чой оформи крайното 1:1. 

 

След равенството Фулъм е 13-ти с 27 точки, а УБА - 15-ти с актив от 26 т. 


 

Десет от Рома матираха Дженоа с 1:0 на "Олимпико"(ВИДЕО)

Лукаку вкара победния и може би последния си гол за "вълците"

Гуардиола намекна, че напускането му наближава

Испанецът спечели шестата си титла в Англия и не очаква да остане още дълго на "Етихад"

Барселона си гарантира второто място с класически успех (ВИДЕО)

Каталунците събраха 82 точки и имат четири повече от Жирона

Виляреал и Реал Мадрид си вкараха осем гола в зрелищно реми (ВИДЕО)

Шампионът на Испания отново игра с резервите преди финала в ШЛ

Клоп: Вече съм един от вас

"Обичам ви до краен предел", каза той към феновете на "Анфийлд"

Йодегор: Трябва да сме още по-гладни, за да спечелим всичко

Капитанът на Арсенал няма търпение за новия сезон

Интер взе точката от Лацио в последната минута (ВИДЕО)

"Нерадзурите" спасиха празника за получаването на Скудетото

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс (ВИДЕО)

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки