Присо дебютира и ЦСКА победи за първи път в зимната си подготовка (видео)

Отборът на "червените" победи с 3:1 тима на швейцарския Биел (Биен)

Присо дебютира и ЦСКА победи за първи път в зимната си подготовка (видео)

Отборът на ЦСКА постигна първата си победа в подготовката си за пролетния полусезон. "Армейците" надделяха с убедителното 3:1 над втородивизионния швейцарски тим на Биел (Биен) в Турция, където се провежда лагерът на Димитър Пенев и възпитаниците му. Новото попълнение на тима Нджонго Присо дебютира в мача и се отличи с няколко добри пробива и извеждащи подавания, но и с един пропуск през второто полувреме. През първата част за "червените" се разписаха Мораеш и Карачанаков, а в 48-та минута Платини вкара третия гол. 

 

Срещата започна чудесно за футболистите на ЦСКА и те откриха още в 3-та минута с гол на Жуниор Мораеш, който се възползва от груба грешка в отбраната на съперниците. Лошо върната топка назад позволи на Мораеш да я догони и да открие резултата.

 

Секунди по-късно обаче Биел изравни с хубав далечен удар на Шарл Андре Дуден и неубедителна изява на вратаря на "армейците" Райс М'Боли. Последваха няколко нови атаки на "червените", след които не се стигна до голови положения.

 

В 11-та минута швейцарците дори можеха да поведат в резултата - Егли бе намерен добре в наказателното поле на М'Боли и върна към Дуден, който с нов далечен удар в рамките на вратата на ЦСКА не успя да преодолее стража.

 

В 17-та минута Антон Карачанаков вкара за 2:1 след центриране отдясно на Мораеш. Бившият играч на Пирин (Благоевград) отигра красиво получената топка, за да я вкара в горния ляв ъгъл на вратата на Валтер.

 

Четири минути по-късно Мораеш продължи да показва добри изяви, удряйки гредата след добро извеждащо подаване на новото попълнение в състава на "армейците" Нджонго Присо. 

 

В 25-та минута Присо пък беше изведен от Борис Галчев по дясното крило, но след като бе настигнат от двама бранители загуби владението на топката и по този начин добрата атака на ЦСКА приключи. 

 

В 29-та минута тимът от "Борисовата градина" стигна до нова добра голова ситуация. Присо бе намерен в пеналта на Биел и върна добре към Платини, който проби до аутлинията и подаде назад, като топката стигна до Галчев. И все пак след добрата атака ударът на Галчев бе блокиран от съперников бранител .

 

Десет минути по-късно нападателят на швейцарския тим Сафари бе изведен с високо подаване в пеналта пред М'Боли, но ударът на Сафари мина покрай вратата. До края на първата част се отличи единствено Присо с един пробив отдясно, от който не излезе голова ситуация за "армейците".

 


Втората част започна така, както и първата - с гол за ЦСКА. Автор на попадението стана Мишел Платини, който с глава отбеляза за 3:1 след центриране на Галчев. 

 

След като инкасираха 3-то попадение играчите на Биенския тим не промениха стила си на атакуване и продължиха да опитват с дълги и високи топки към наказателното поле на българите. От тези центрирания не се стигаше до опасности, а само до контраатаки на футболистите на Димитър Пенев. 

 

Точно след една такава в 63-та минута Присо напредна до наказателното поле на Биел и пусна към Платини, който стреля хубаво, но покрай вратата на Валтер.

 

След осъществените смени в състава на Стратега атаките продължиха да се градят по крилата. На мястото на Мораеш, Карачанаков, Дюлгеров и Адемар, влязоха Грънчов, Костов, Йовчев и Сапата.

 

В последните 15 минути темпото на игра спадна, като футболистите на двата отбора се опитваха да се запазят от контузии. Швейцарците явно имаха самочувствието на някой английски клуб, тъй като в около 90% от атаките си пробваха да застрашат тима на ЦСКА с центрирания.

 

До края на 90-те минути на сблъсъка нямаше чисти ситуации пред някоя от двете врати и по този начин "армейците" си извоюваха първа победа в подготовката за пролетния полусезон. В първата си контрола те загубиха от румънския Конкордия с 1:3

 

ЧАТ НА ЖИВО:

 

90' Край на мача! ЦСКА победи с 3:1 швейрацския втородивизионен тим на Биел (Биен)! Головете за "армейците" отбелязаха Мораеш, Карачанаков и Платини! 

 

84' Центриране отдясно стигна до Йовчев, който отправи твърде слаб и неточен удар с глава.

 

80' Присо загуби в центъра и позволи на швейцарците да контраатакуват. Те пробваха ново центриране отляво, но Макенджиев излезе и улови! 

 

76'    Платини изведе Присо в пеналта на Биел, но последният се забави и не успя да отправи голов удар! 

 

68' Присо проби отляво и центрира във вратарското поле на Биел, но защитник на швейцарците се намеси и изби! 

 

66'   Нови четири смени при "армейците" - напуснаха двамата голмайстори Мораеш и Карачанаков, а освен тях излязоха и Дюлгеров и Адемар. На тяхно място влязоха Грънчов, Костов, Йовчев и Сапата!

 

63'  Центриране след фаул на Биел и отново нищо опасно, което доведе до светкавична контраатака на Присо, който стигна до пеналта на швейцарците и пусна към Платини, но нападателят стреля в аут! 

 

60'   Стражът на ЦСКА Райс М'Боли е заменен от резервния вратар Благой Макенджиев. 

 

60'  Салаж се превива на земята след сблъсък с Мишел Платини. 

 

58' Няколко нови центрирания от десния фланг на атаката на Биел не доведоха до нищо опасно.

 

52' Центриране на Биел отдясно стигна до Сафари, който отправи удар с глава, но твърде слаб, за да застраши вратата на М'Боли.

 

48'  ГОООЛ! Мишел Платини прави резултата 3:1 в полза на ЦСКА след центриране от корнер на Галчев. 

 

46' Начало на второто полувреме! 

 

45' Край на първото полувреме! ЦСКА води с 2:1 над втородивизионния си съперник от Швейцария. Головете за българите отбелязаха Мораеш и Карачанаков! 

 

44' Присо демонстрира добра игра в защита, открадвайки топката от съперника. Спряганият за един от най-класните играчи на "армейците" напредна по фланга и пусна към Платини, който бързо загуби!

 

41' Биел играе предимно с центрирания към и около пеналта на ЦСКА. До момента бранителите на "червените" показват някои слабости в играта за високите топки.

 

39'  Сериозен пропуск на Сафари, който бе намерен чудесно пред вратарското поле на М'Боли. Ниският удар по земя мина на сантиметри покрай голлинията, но дори не излезе в аут! 

 

35' След многоходова атака в "червено" Адемар бе изведен по лявото крило, но спечели само тъч. 

 

32' Корнер от дясната страна на Райс М'Боли бе изпълнен и топката мина над всички играчи в българското наказателно поле, след което "армейците" организираха контраатака, която бе спряна с фаул!

 

31' В последните няколко минути българите предимно се защитават.

 

29'  Много добра ситуация се откри пред футболистите на Стратега. Присо бе изведен в швейцарския пеналт и върна към Платини, който след кратко суетене успя да преодолее двама защитници. Платини върна назад топката, като тя стигна до Галчев, чиито удар бе блокиран от защитник на тима от Биен!

 

28' Халфовете на съперника на ЦСКА затрудняват "червените" атаки, но и българските полузащитници играят разнообразно. Оформя се здрава битка в средата на терена! 

 

25' Галчев много добре изведе Присо по дясното крило на атаката на играчите на Димитър Пенев, но новото попълнение не успя да се справи с двамата притичали футболисти на Биел! 

 

23' Мартин Дечев с хубав шпагат по лявото крило на българите чисти топката в тъч, но се наложи играта да бъде спряна заради проблем при падането му. 

 

22' "Червените" владеят, Мораеш пусна наляво към Адемар, чието центриране бе блокирано от съперников бранител!

 

21'  Дебютантът в отбора от "Борисовата градина" Присо изведе Мораеш, но ударът на последния се отби в гредата! 

 

19' Разбъркване в наказателното поле на "армейците" след центриране от фаул на Биел. След като никой от Биел не успя да отправи удар защитник на ЦСКА изчисти силно напред! 

 

17'  ГОООЛ! ЦСКА отново излиза напред в резултата! Голмайстор след центриране отдясно на Мораеш стана бившият футболист на Пирин (Благоевград) Карачанаков! 

 

11'  Страхотен шанс за футболистите на Биел! Егли бе намерен добре в пеналта на "червените" и върна към Дуден, който отново стреля добре от около 20 метра, но този път стражът на ЦСКА Райс М'Боли спаси! 

 

8' В момента отборът на Биел се намира на 7-мо място във втора швейцарска дивизия. Тимът от Биене е на 4-ти точки от втория в класирането. 

 

7' ЦСКА е по-активен на терена, но резултатът е равен след две грешки в защитата на съперниците. 

 

6'  ГОЛ за Биел! Швейцарците изравняват с хубав далечен удар на офанзивния играч Шарл Андре Дуден! 

 

3'  ГОООЛ! ЦСКА открива още в 3-тата минута на среща с гол на Мораеш, който се възползва от груба грешка в отбраната на Биел! 

 

 1' Начало на мача срещу Биел!

 

0 ' Отборът на ЦСКА бе изведен с капитанската лента от Борис Галчев!

 

 
ЦСКА: Мболи , Адемар, Дечев, Крачунов, Галчев, Карачанаков, Стоянов, Дюлгеров, Присо, Платини, Мораес (Макенджиев, Грънчов, Костов, Йовчев, Сапата)

Резерви: Макенджиев, Грънчов, Иванов, Костов, Йовчев, Сапата


Старши треньор: Димитър Пенев;

Биел: Валтер, Ледесма, Салаж, Гали, Ди Нардо, Лиехти, Сафари, Дуден, Егли, Уко, Морело ( Оплигер, Де Фео, Шаланде, Цимерман, Швайцер, Дусин, Шатон) 

Резерви: Оплигер, Де Фео, Шаланде, Цимерман, Швайцер, Дусин, Шатон;


Старши треньор: Дарко Милянич  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки