Сензациите в пресата днес: Черноморец дава ЦСКА на ФИФА, Палмейрас не е искал Карлос Диого

Вижте най-горещите слухове в съботния ден

Сензациите в пресата днес: Черноморец дава ЦСКА на ФИФА, Палмейрас не е искал Карлос Диого

"7 дни спорт": Черноморец дава ЦСКА на ФИФА

Казусът "Абел Анеси" ще бъде прехвърлен за решение във ФИФА, научи "7 дни спорт". В момента ръководството на бургазлии подготвя жалба до световната футболна централа по случая. От Бургас ще търсят солидна неустойка заради самоотлъчката на футболиста.
 
- Истина е, че ще сезираме световната футболна централа. БФС вече постанови, че договорът на Анеси е прекратен неправомерно, тъй като ние сме изрядни към него. Ние приемаме неговото желание да не играе повече за Черноморец, но при факта, че той е некоректната страна, ще трябва да си понесе последствията. А те са спиране на състезателните права. Ние обаче ще искаме да бъдем компенсирани заради цялата ситуация. Търсим неустойката солидарно от три страни - Анеси, мениджърката му Мадам Ба и ЦСКА - призна директорът на Черноморец Пламен Киряков.
 
Според него обаче сумата на компенсацията ще се окаже проблемна при решението на казуса.
- Още преди Анеси да отиде в ЦСКА към него имаше интерес от Левски. Сумата напълно ни устройваше. Тя беше 700 000 евро. Това бе предложението на сините, които явно не са били запознати, че в договора на Анеси има минимална клауза за освобождаване в размер на 350 000 евро. Нашият клуб обаче не е бил некоректен с Левски, а тяхната оферта напълно ни устройваше. За това ще настояваме ФИФА да вземе предвид и пропуснатите ползи за Черноморец, когато разглежда случая - коментира още Киряков.
 
Според него в цялата ситуация последствия трябва да понесе и ЦСКА, независимо че червените до момента не са депозирали в БФС трудов договор с Анеси.
 

- Самият факт, че представиха Анеси като нов футболист, че той тренира с тях в Анталия и играе в контролите на отбора, е показателен, че ЦСКА е страна в казуса. Ясно е, че те са водили преговори с футболиста без наше съгласие. А в такива случаи наказанието по правилник на ФИФА е спиране на трансферните права за срок от един трансферен прозорец. Което означава, че те не трябва да картотекират не само Анеси, но и нито един от другите им нови футболисти -завърши Киряков. 

„Меридиан Мач”: Палмейрас не е искал Карлос Диого
 
Твърденията от лагера на ЦСКА, че Карлос Диого няма да играе за „червените" заради внезапния интерес към него от страна на бразилския гранд Палмейрас, се оказаха неверни. Отборът, чийто треньор е големият Луиш Фелипе Сколари, дори не е имал намерение да привлича бившия уругвайски национал. Палмейрас вчера обяви, че е подписал официално договор с десния бек Артур, който ще играе в тима до края на календарната година като преотстъпен с опция за закупуване. 27-годиш-ният играч досега е бил футболист на Сао Каетано. От Палмейрас признават, че Артур е бил вариант „Б", който е бил задействан, защото клубът не се е разбрал с Коритиба за Жонас. Пресата в Бразилия пък определя слуховете в България, че Диого е близо до трансфер в Палмейрас, като чиста спекулация.
 
В ЦСКА са използвали бразилския клуб, за да замажат големия гаф, който направиха в началото на годината. Карлос Диого подписа договор с клуба, но след това си замина окончателно. Той не облече червената фланелка, защото не е получил обещаната му на ръка голяма сума, а не заради интерес към него, от който и да е клуб.
Левски иска халф на ЦСКА 1948

Вижте кой е той

Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки