Емилия Йорданова с рекордно класиране в Световната купа по биатлон

Българката записа първи три точки с 38-то си място, поредна победа за легендарната Магдалена Нойнер

Емилия Йорданова с рекордно класиране в Световната купа по биатлон

Емилия Йорданова записа рекордно класиране в старт за Световната купа по биатлон, след като финишира 38-а в 10-километровото преследване за жени в Осло. Българката допусна само една грешка в стрелбата и финишира с време 35:55.5 минути, на 5:24.4 минути след победителката Магдалена Нойнер.

Влизането на Йорданова в първите 40 й донесе първи три точки за Световната купа. Другата българска представителка Нина Кленовска не стартира в преследването.

Германката Нойнер отново бе над всички и спечели с време 30:31.1 минути и две грешки в стрелбата. Това е победа номер 31 за нея за Световната купа, с което двукратната олимпийска шампионка излезе на второ място във вечната класация по този показател, като отстъпва само на Магдалена Форсберг (Швеция), която има 42.

Втора в преследването остана Олга Зайцева от Русия с 36,5 секунди изоставане, без пропуск на стрелбището. Трета е Даря Домрачова от Беларус - на 51,4 секунди след победителката и две грешки в стрелбата.

В генералното класиране Нойнер води с 816 точки, следвана от Домрачова със 741 точки, Тора Бергер (Норвегия) с 651 точки и други.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки