Арсенал разнищи Блекбърн със 7:1 (видео)

Ван Перси наниза хеттрик, Окслейд-Чембърлейн два, а Тиери Анри сложи черешката на тортата в края

Арсенал разнищи Блекбърн със 7:1 (видео)

Арсенал прекъсна черната серия от 4 мача без победа във Висшата лига с разгромен успех над Блекбърн с 7:1. В първи мач 24-ия кръг на Премиършип „топчиите” бяха с класи над закъсалия съперник и разгромът бе напълно заслужен.

Робин ван Перси наниза хеттрик, младият Алекс Окслейд-Чембърлейн добави два гола, а Микел Артета и Тиери Анри също се разписаха. Почетният гол за Блекбърн вкара Мортен Гамст Педерсен от пряк свободен удар през първата част.

Арсен Венгер започна без наскоро възстановения Бакари Саня, а в атака бяха Ван Перси, Уолкът и Окслейд-Чембърлейн.

Атомната атака на „артилеристите” даде резултат още в 82-та секунда на мача! Тео Уолкът беше изведен по крилото на аутлинията, центрира успоредно на голлинията и Ван Перси се измъкна от пазача си, за да намери мрежата от метър за 1:0.

Арсенал тотално доминираше, но гостите стигнаха абсолютно изненадващо до изравнителен гол с първия си сериозен удар. Мортен Гамст Педерсен препарира Войчек Шчежни в 32-ата минута с чудесен удар над стената в горния десен ъгъл на вратаря, който успя да стигне до топката, но не и да я извади от мрежата.

Това бе един от много малкото хубави моменти за Блекбърн в мача. Само 6 минути след изравняването Арсенал пак поведе с гол близнак на първото попадение. Сонг изведе Уоклът зад защитата, той подаде на Ван Перси пред праната врата и резултатът стана 2:1.

Веднага след центъра Блекбърн загуби топката, домакините разиграха добре и 18-годишният Алекс Окслейд-Чембърлейн направи 3:1 с хубав удар, който предреши интригата.

В края на полувремето изнервеният Гаел Живе влезе много грубо с двата крака срещу Робин ван Перси и получи директен червен картон от съдията Маринър.

През втората част Блекбърн се стремеше да не допусне разгром, но с човек по-малко беше невъзможно да удържи домакините, които играеха с много насторение.

Микел Артета поднови головото шоу за Арсенал през втората част. След един корнер Кошчелни укроти за испанеца и той от воле намери мрежата въпреки лекия рикошет в крак на бранител за 4:1.

Още 3 минути по-късно и Окслейд-Чембърейн вкара втория си гол – Уолкът се подигра със защитата на гостите, но не прояви егоизъм и намери колегата си на левия фланг, а младокът вкара в близкия ъгъл отблизо за 5:1.

След час игра Робин ван Перси оформи своя хетррик. Окслейд-Чембърлейн напредна добре с техника, намери Коклин на десния фланг, а той центрира остро към холандеца, който с едно докосване разстреля Пол Робинсън – 6:1.

В 68-ата минута Тиери Анри замени игралия отлично Алекс Окслейд-Чембърлейн. Френската легенда на лондончани се разписа в последната минута, след като Арсенал намали много оборотите в последните 30 минути.

Грант Хенли бе последен в отбрана, но Анри му отне, комбинира добре с Ван Перси, той му върна и френският голаджия не сгреши за крайното 7:1 в един много приятен ден за феновете на „Емирейтс”.

Арсенал задмина поне за малко Ливърпул и Нюкасъл на 5-та позиция със своите 40 точки. Блекбърн остава 19-ти с 18 пункта.

 

Десет от Рома матираха Дженоа с 1:0 на "Олимпико"(ВИДЕО)

Лукаку вкара победния и може би последния си гол за "вълците"

Гуардиола намекна, че напускането му наближава

Испанецът спечели шестата си титла в Англия и не очаква да остане още дълго на "Етихад"

Барселона си гарантира второто място с класически успех (ВИДЕО)

Каталунците събраха 82 точки и имат четири повече от Жирона

Виляреал и Реал Мадрид си вкараха осем гола в зрелищно реми (ВИДЕО)

Шампионът на Испания отново игра с резервите преди финала в ШЛ

Клоп: Вече съм един от вас

"Обичам ви до краен предел", каза той към феновете на "Анфийлд"

Йодегор: Трябва да сме още по-гладни, за да спечелим всичко

Капитанът на Арсенал няма търпение за новия сезон

Интер взе точката от Лацио в последната минута (ВИДЕО)

"Нерадзурите" спасиха празника за получаването на Скудетото

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс (ВИДЕО)

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки