Кот д'Ивоар е на полуфинал за Купата на Африка

"Слоновете" с класика над домакина Екваториална Гвинея

Кот д'Ивоар е на полуфинал за Купата на Африка
Отборът на Кот д'Ивоар се класира за полуфиналите в тазгодишното издание на турнира за Купата на Африка, след като тази вечер се наложи с класическото 3:0 над домакина Екваториална Гвинея. Двубоят се игра на стадион "Малабо" в едноименния град пред над 10 хиляди зрители. 
 
Двубоят премина почти изцяло под диктовката на "слоновете", които натиснаха съперника си още от самото начало. В пълният им със звезди състав обаче изпъкваха Яя Туре и капитанът Дидие Дрогба, които заедно с Жервиньо бяха основната заплаха за вратата на домакините. 
 
Така дойде 29-ата минута, когато Кот д'Ивоар получи правото да изпълни дузпа за нарушение срещу Зокора. Зад топката застана Дрогба, който шутира в долния десен ъгъл, но стражът на Екваториална Гвинея разчете ситуацията, хвърли се и спаси. 
 
Натискът на "слоновете" обаче продължи и в 36-ата минута Дрогба се реабилитира за пропуска си по-рано. Тогава бранителят на домакините - Руи, сбърка фатално, подарявайки топката на капитана на Кот д'Ивоар, който напредна в наказателното поле, финтира двама защитници и остър удар по тревата даде преднина на своите - 1:0. 
 
До края на полувремето гостите изпуснаха още една хубава възможност чрез Яя Туре, но нов гол не падна и така двата тима се оттеглиха на почивка при минимален аванс за Кот д'Ивоар. 
 
През втората част доминацията на "слоновете" продължи и в 69-ата минута Дидие Дрогба покачи на 2:0, след като бе изведен на изгодна позиция от Яя Туре. 
 
След този гол домакините от Екваториална Гвинея се посъбудиха, но така и не можеха да намерят път към наказателното поле на Кот д'Ивоар. Те опитваха с бързи атаки по крилата да затруднят противниковата отбрана, но липсата на завършващ пас се оказа решаваща за падението им. 
 
Така се стигна до 81-ата минута, когато Яя Туре сложи точка на спора, оформяйки крайното 3:0. 
 
Така "слоновете" се класираха за полуфиналите, където ще очакват победителя от сблъсъка между Гана и Тунис, който ще се играе утре. 
Меси се завърна, но не вкара в САЩ (ВИДЕО)

Резерва носи успех на Интер Маями в добавеното време

Палестина поиска ФИФА да изхвърли Израел

Вижте подробности

Хванаха футболисти в голяма финансова измама

Трима са арестувани

Инфантино: Световно клубно през 2025-та година ще има

Президентът на ФИФА е сигурен в новия проект

Роналдо разкри тайната на дълга кариера

Португалецът се уповава на талант и упорита работа

Революционно: ФИФА внедрява нов ВАР без рефери

Треньорите ще имат съществена роля при искането на повторение

Прекъснаха първенството на Бразилия поне до 27 май

Наводненията в страната блокираха провеждането на шампионата

Доминик Янков игра срещу Меси, Бускетс и Суарес (ВИДЕО)

Българският национал влезе като резерва в 62-ата минута

Каземиро и Ричарлисон отпадназа за Бразилия за "Копа Америка"

Сензацията Ендрик е повикан

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки