Съкратиха втория етап от Рали "Дакар"

Испанецът Хоан Бареда с Хонда води при мотоциклетистите

Съкратиха втория етап от Рали "Дакар"

След като съботния старт на Рали Дакар беше помрачен заради инцидента с китайската пилотка, която се вряза в публиката и над 10 човека бяха откарани в болницата, организаторите решиха да съкратят с близо 100 километра втория етап от състезанието заради лоши метеорологични условия. В крайна сметка дистанцията за мотоциклетите беше фиксирана на 354 километра, а тази за автомоболите и тежките машини на 387 км. Първоначалната идея беше да се поставят в някои зони на трасето машини за помощ при аварии, но гръмотевичните бури и проливните дъждове направиха тези идеи нереализируеми.

Холандско-белгийският екипаж на Тойота с пилот Бернхард тен Бринке и Том Колсул остана начело в края на втория ден при автомобилистите, след като пристигна първи с време 10 часа, 15.00 минути. С три минути е изоставането на Карлос Сайнц (Испания), който се движи с Пежо. Разликата във времето беше същата и при прекратяването на първия етап.

Испанецът Хоан Бареда с Хонда води при мотоциклетистите след втория етап на автомобилното Рали Дакар, което стартира в нощта на събота срещу неделя. Бареда има време от 7 часа и 40 минути и има аванс от три минути пред португалеца Рубен Фария от отбора на Хускварна. По време на прекратения първи етап двамата завършиха също в този порядък и с еднакво време. Трети се движи още един португалец- Елдер Родригеш от Ямаха, който изоставаше в началото на етапа с 3 минути от Бареда, но вече закъснението му е 6.

Испанецът Шавиер Понс с Форд е трети, на 6 минути от 2-ия. Холандецът Джерард де Рой с Ивеко има шанс да се пребори с доминацията на Камаз, а за момента е на 2-а позиция с 12:35 часа. Айрат Мардеев (Русия) с Камаз е първи с 12:32, а трети е Едуард Николаев (Русия)- пак с Камаз, с 12:38.

Севлиево ще бъде домакин на кръг от републиканския шампионат по мотокрос

Вижте подробности

Цолов 21-и на спринта в Мелбърн

Основното състезание е в неделя

Цолов с шесто място в квалификацията в Мелбърн

Той ще стартира девети в спринта след наказание

Никола Цолов с глупост в Мелбърн, наказаха го с три места

Българинът умишлено избута съперник в стената

Александър Томов: За мен е чест да участвам в Европейския рали шампионат през 2024г.

"Амбициран съм да се представя достойно и се надявам да зарадвам всички българи с изявите си", сподели рали талантът от Плевен

Мартин Чой има нов отбор

Вижте подробности

Мик Шумахер дебютира в Световния шампионат за издръжливост

Вижте подробности

Проблем в двигателя лиши Никола Цолов от голям успех (ВИДЕО)

Пилотът водеше в голяма част от надпреварата в Бахрейн

Любослав Руйков ще участва в Картинг академията на ФИА

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки