Себастиан Льоб поведе при автомобилистите в рали Дакар след 2-ия етап

Втори върви 50-годишният Стефан Петерханзел също с Пежо, изоставайки на 2 минути и 30 секунди

Себастиан Льоб поведе при автомобилистите в рали Дакар след 2-ия етап

Деветкратният шампион в световния рали шампионат Себастиан Льоб с Пежо поведе при автомобилистите в Рали Дакар след 2-ия етап, който беше с дължина 387 километра от Виля Карлос Пас до Термас де Рио Ондо. 41-годишният французин е начело на колоната с време 3 часа, 52 минути и 3 секунди, като след него е още един френски ветеран. Втори върви 50-годишният Стефан Петерханзел също с Пежо, изоставайки на 2 минути и 30 секунди.

"Много коварен участък беше този, но накрая всичко е наред. Дори аз самият малко се изненадах, че дадох най-доброто време за деня. Някои от средните в етапа скоростни отсечки бяха трудни за преминаване, но колата ми е добра, каза доволният Льоб.

Руснакът Владимир Василиев с автомобил Тойота завърши на 3-о място, а миналогодишният победител Насер Ал Атия с Мини следваше на 4.18 минути от победителя.

В генералното класиране 3-и след Петерханзел излезе Жиниел де Вилиер от Южна Африка, чието време е с 3:01 минути след това на Льоб. Мико Хирвонен (Финландия) с Мини е 4-и, а Василиев излезе 6-и след днешното си трето място.

При мотоциклетистите победата взе 28-годишният Тоби Прайс от Австралия, който поведе и в генералното класиране. Миналата година Прайс имаше едва една етапна победа, но все пак при дебюта си 3-о място в генералното класиране не може да се смята за лош резултат. Сега той води с КТМ с време 3 часа, 53 минути и 9 секунди. Вторият от вчера Рубен Фария от Португалия от Хускварна остана и сега на същата позиция, изоставайки на 1 минута и 2 секунди от Прайс. Трети е французинът Ален Дюкло с Шерко, който върви с 1:53 секунди изоставане от победителя.

При камионите начело излезе Ханс Стейси от Холандия с камион на ЮролВека, а при състезателите с АТВ начело е Инасио Касале от Чили.

Севлиево ще бъде домакин на кръг от републиканския шампионат по мотокрос

Вижте подробности

Цолов 21-и на спринта в Мелбърн

Основното състезание е в неделя

Цолов с шесто място в квалификацията в Мелбърн

Той ще стартира девети в спринта след наказание

Никола Цолов с глупост в Мелбърн, наказаха го с три места

Българинът умишлено избута съперник в стената

Александър Томов: За мен е чест да участвам в Европейския рали шампионат през 2024г.

"Амбициран съм да се представя достойно и се надявам да зарадвам всички българи с изявите си", сподели рали талантът от Плевен

Мартин Чой има нов отбор

Вижте подробности

Мик Шумахер дебютира в Световния шампионат за издръжливост

Вижте подробности

Проблем в двигателя лиши Никола Цолов от голям успех (ВИДЕО)

Пилотът водеше в голяма част от надпреварата в Бахрейн

Любослав Руйков ще участва в Картинг академията на ФИА

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки