Проверяват отново за допинг в ЦСКА

Тримата футболисти на ЦСКА Тодор Янчев, Ру­мен Трифонов и Костадин Стоянов ще трябва да ми­нат отново на проверка, за да възстановят правата си

Проверяват отново за допинг в ЦСКА
Тримата футболисти на ЦСКА Тодор Янчев, Ру­мен Трифонов и Костадин Стоянов ще трябва да ми­нат отново на проверка, за да възстановят правата си. Това е по изискванията на международния анти-допингов кодекс и е за­дължително. На всичко отгоре анализът на про­бите им трябва да бъде пълен, включително за изкуствения стимулант ЕПО.
 
Дисциплинарната ко­мисия на БОК наказа три­мата за три месеца, след като вината бе поета от лекаря на тима Мирчо Крайнов. Всичко обаче е в ръцете на същата коми­сия на БФС, която единствена може да раздава наказания в такъв случай.
 
Санкцията пък подлежи на обжалване от меж­дународната антидопингова агенция и УЕФА, след като пробите са били пуснати на обработка в Гърция, така че случаят е далеч от приключване.
Националният антидо-пингов център вече е го­тов и с програмата си за пролетния полусезон, която включва проверка поне на мач от кръг във футболното ни първен­ство.
 
Приоритетно ще се про­веряват олимпийските ни спортисти, а след това и футболното първенство.
Финансирането е осигу­рено от министерството на спорта.
 
Приключи вече и гру­бият строеж на новия антидопингов център в Со­фия. В най-скоро време
ще бъде обявен и конкурс за апаратурата, която ще е по последна мода. Общо всичко ще ни струва 8 ми­лиона лева. След това трябва да се чака акредитация на лабораторията от МОК, за да могат изследванията да са леги­тимни.
 
В същото време стана ясно, че ЦСКА планира да удължи престоя си в Тур­ция заради изключително трудните условия в България. Клубът е и без ба­за, след като още няма подписан договор за Панчарево. Проблемът е в до­кумент от НАП, който още не е издаден.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки