Викат 8 стрелци от „Тракия” в националния отбор на България за европейското във Финландия

Внушителната бройка от 8 стрелци на „Тракия” (Пд) са повикани в националния отбор на България за участие в предстоящото Европейското първенство по спортна стрелба с пневматично оръжие във Финландия

Викат 8 стрелци от „Тракия” в националния отбор на България за европейското във Финландия

Внушителната бройка от 8 стрелци на „Тракия” (Пд) са повикани в националния отбор на България за участие в предстоящото Европейското първенство по спортна стрелба с пневматично оръжие във Финландия. Шампионатът на Стария континет ще бъде за юноши и девойки, мъже и жени и стартира на 14 февруари във финланското градче Хейнола.

Да защитават честта на нашата страна в състава на представителния ни държавен тим на пневматична пушка са призовани триото тракийки Виктория Петкова, Виктория Иванчева и Петя Луканова при жените и стрелец №1 за 2011 година Антон Ризов - при мъжете.

При девойките на пушка повиквателни получиха младите надежди  на „Тракия” и отличнички в Общински детски комплекс-Пловдив Таня Звискова и Нели Танева, а при юношите - Иван Желязков. 

На другото оръжие – пневматичен пистолет, в националната гарнитура при девойките бе включена друга тракийка - Лидия Ненчева.

Заради сериозна контузия в рамото от групата за Финландия отпадна младият талант Ангел Чонин от „Тракия”. 17-годишният пловдивчанин, който поради същата причина не участва и на престижния международен мегатурнир по спортна стрелба в германския град Мюнхен, не можа да се възстанови от своята травма и отказа в последния момент участието си на европейското в Хейнола. Иначе Ангел Чонин бе резерва в дисциплината пневматичен пистолет при юношите.

С групата от 8 състезатели на „Тракия” за европейското първенство във Финландия ще заминат и четирима треньори от „Тракия”. Това са Веселин Петков, Евгения Звискова, Александър Александров и Стоян Александров.

Еврошампионът по спортна стрелба в Хейнола ще се проведе от 14 до 20 февруари на Олимпийското стрелбище в това финланското градче. Първенството в Скандинавия ще се събере почти целият европейски и световен елит в този спорт.

Спортисти и фенове на кросфита гребат 24 часа с благотворителна цел

Мисията - изграждане на конна база за деца с двигателни и умствени дефицити

Олимпийският огън продължава турнето си из Франция

Колоездачът Ришар Виренк го носи в Тулон

Малшанс лиши Мирослава Минчева от финал

На Световната купа по спортна стрелба в Баку

Без българи на полуфинала при мъжете на СК по модерен петобой в София

Вижте подробности

Мнацаканян спечели квота за Париж!

След като пребори китаец на полуфинала в Истанбул

Айк Мнацаканян е на крачка от олимпийска квота

Една победа дели българският национал от Париж

С банковите пакети от Fibank клиентите пестят от такси

Над 60 лв. годишно спестява пакетът „Моят избор онлайн“, който може да бъде открит и изцяло онлайн – през дистанционното банкиране на банката

"Арена Бургас" впечатли Европейската конфедерация по стрелба

България и Бургас кандидатстват за Европейско първенство

Георги Глушков награди медалистите от европейските първенства по бокс

Тези постижения са плод на много труд, каза спортният министър

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки