ЦСКА удари Будучност в последната минута (ВИДЕО)

Мораес с гол и асистенция за втория армейски успех на турска земя

ЦСКА удари Будучност в последната минута (ВИДЕО)
ЦСКА постигна втора победа в контролите на турска земя. След като победи швейцарския втородивизионен Биел с 3:1 преди три дни, днес тимът на Димитър Пенев се наложи с 2:1 над черногорския Будучност. Жуниор Мораес откри резултата в 75-ата минута от дузпа. Мугоша изравни само две минути по-късно, но в последната Мораес сервира топката на Мишел Платини, който на празна врата нямаше как да сбърка за крайния успех.
 
Новото попълнение Анисе Абел дебютира с червената фланелка. Той не успя да засече остро центриране на Присо в 60-ата минута и да отбележи красив гол.

Иначе срещата ще се запомни със здравата битка през цялото време. На моменти играчи на двата отбора се посдърпаха, но до някакви инциденти не се стигна. Дори реферът не показа нито един жълт картон. 

За разлика от мача с Биел, днес Димитър Пенев и Дуци Симонович направиха само една промяна в стартовия им състав. Вместо Карачанаков, който влезе през второто полувреме, титуляр беше Анисе. Мадагаскарецът не се отличи с кой знае какви изяви, но вероятно това се дължи на скандала, който се върти около него между Черноморец и ЦСКА. 

През първото полувреме двата тима действаха с далечни шутове, които не доведоха до нищо. От страна на ЦСКА Мораеш и Галчев се пробваха безуспешно. Пламен Крачунов пък сбърка няколко пъти в защита и на полувремето беше заменен. Грънчов влезе на неговото място. Карачанаков също се появи и определено внесе свежест в червената атака. Именно той беше задържан в 74-ата минута, когато ЦСКА получи право на дузпа. Мораес беше точен за 1:0. 

Само две минути по-късно обаче Мболи беше безпомощен при удар на Мугоша в горния ъгъл. 

И докато мачът отиваше към резонно равенство, Мораес беше изпуснат. Бразилецът остана сам срещу вратаря и кавалерски предостави топката в краката на Платини, който на празна врата отбеляза за крайното 2:1. 

В сряда ЦСКА ще играе срещу победителя от двубоя Динамо (Букурещ) - Зимбру (Кишинев) във финала на четиристранния турнир, който си спретнаха тези отбори. В събота пък "червените" имат сигурна контрола с Рапид (Букурещ). 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки