Федерер преди 1/4-финала: Надявам се, че Григор ще се върне в топ 10

„Димитров е вълнуващ за гледане, очаквам по-добро представяне от него тази година”

Федерер преди 1/4-финала: Надявам се, че Григор ще се върне в топ 10

„Григор Димитров загуби места в ранглистата и затова сега често има по-труден жребий.”

Това каза Роджър Федерер по повод предстоящия ¼-финален мач в Бризбейн с българина. Швейцарецът излиза в петък от 11:00 часа срещу 24-годишния хасковлия, който завърши 2015-та на 28-ма позиция в класацията на ATP, макар че през лятото на 2014-та бе под номер 8.  

„Надявам се Димитров да се върне в челната десетка, защото е един от най-вълнуващите играчи за гледане. Ранкингът му падна и това оказва влияние. Схемата на турнирите се усложнява, можеш да загубиши и без да си играл зле, просто защото си срещаш по-рано Новак (Джокович), например“, заяви Федерер.

„Мисля, че Григор трябва да изчака подходящия момент и да го използва. За целта той трябва да печели такива мачове, каквито вече взе през тази седмица. Нужна е повече увереност. Това може да стане на страничен корт, срещу съперник като Жил Симон. Тогава пробивите валят, но някак се измъкваш, макар че не си убедителен. Така си връщаш самочувствието и после показваш какво можеш срещу някой от големите на централния корт."

"През миналия сезон увереността му намаля, според мен, а той също така смени ракетата. Мисля, че всичко това, комбинирано с разочарованието на „Уимбълдън“, му дойде в повече. Очаквам по-добро представяне от него тази година. Смятам, че ще се доближи много до топ 10“, допълни Маестрото със 17 титли от Големия шлем.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки