Лекарят на ЦСКА проговори: Смених препарата за дербито с Левски

„Случаят не е решен, наказанието ще бъде атакувано”, обяви ген. сек. на УАДА

Лекарят на ЦСКА проговори: Смених препарата за дербито с Левски

Бившият лекар на ЦСКА Мирчо Крайнов бе изслушан вчера от Дисциплинарната комисия на БОК. Пред нея той напълно потвърди първоначалната си версия, че е единственият виновник за допинг скандала в отбора и че футболистите не са знаели какви препарати вземат.

Крайнов за първи път разкри, че е сменил препарата, който приемат футболистите, точно преди дербито с Левски. Точно след този мач Костадин Стоянов даде първата положителна проба при „червените".

След това в употреба на забраненото вещество бяха заловени още Тодор Янчев и Румен Трифонов. Техните проби бяха положителни след мача с Лудогорец от последния есенен кръг.

Междувременно се разбра, че УАДА (Световната антидопингова асоциация) ще атакува минималното наказание на футболистите до 14 февруари. Това разкри генералният секретар на БОК Белбо Горанов.

„Наказанието ще бъде атакувано, това е сигурно. Случаят не е решен и тепърва ще видим какво ще стане", коментира той пред ТV7.

Горанов обаче оправда решението на колегите си от Дисциплинарната комисия за минималните санкции, като прогнозира, че в крайна сметка те могат да бъдат потвърдени.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки