Любо призна: Да, чухме се с Бербатов

„Разговаряхме около двайсетина минути”

Любо призна: Да, чухме се с Бербатов

Любо Пенев и Димитър Бербатов са провели дълъг телефонен разговор за евентуалното завръщане на звездата в националния отбор.

Селекционерът е потърсил футболиста по-малко от 24 часа след изявлението му в Манчестър във вторник. Там рекордьорът по голове за „А" отбора даде специално интервю пред 16 български журналисти, в което намекна за евентуално преосмисляне на решението си да се откаже да играе за България.

„За да се върнеш някъде, трябва да те поканят - обясни №9 на „Юнайтед". - Ако това стане, може да обмисля. Но какъв национален, аз не играя в клуба си. Иначе, който иска, може да ме намери. Телефонът ми е включен.

"Сервис - ретур! Трикратният победител на тенис във ВИП турнира „ТРУД Мастърс" реагира бързо.

„Да, чухме се с Димитър Бербатов по телефона - призна за „Труд" Любослав Пенев. - Разговаряхме около двайсетина минути, но - естествено - подробности не мога да разкрия. Не е професионално и не е джентълменско, съгласете се. Само ще ви кажа по темата – засега положението остава същото. На този етап без изменение. Разбрахме се отново да се чуем и по възможност да се срещнем."

Бербатов се отказа да играе в националния на специална пресконференция в 13 ч на 13 май 2010 г. след 77 мача и рекордни 48 гола за България. Тогава, а и досега, така и не каза в прав текст и конкретно причините да се оттегли. И сега, 620 дни по-късно, ситуацията остава непроменена.

Пенев и неговият испански помощник в националния тим Давид Родригес са в Анталия, където са доброволни участници в маратон по наблюдение на контроли на водещите български отбори.

За вчера в програмата на селекционера бе заложено посещение в лагерите на „Левски", „Лудогорец" и ЦСКА. Славният голмайстор на „Валенсия" и „Атлетико" (Мадрид) от 90-те години планираше срещи с щабовете и на трите водещи отбора.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки