Филаделфия най-накрая би, четири мача в НХЛ бяха решени след продължения

Вижте всички резултати в НХЛ

Филаделфия най-накрая би, четири мача в НХЛ бяха решени след продължения

Филаделфия Флайърс прекъсна серията от три поредни загуби, след като се наложи на собствен терен с 4:3 над Торонто в своята зала.

Така Летците имат 69 точки и се нареждат на второ място в Атлантическата дивизия. Кленовите листа, които са на седмо място в Източната конференция, губят втори мач подред и пропуснаха шанса да се доближат до Филаделфия.

През първото полувреме домакините водеха с 1:0 с гола на Скот Хартнъл, въпреки че доминираха сериозно с 16:5 удара.

Минута след началото на втората част Тайлър Бозак изравни за Торонто, след което резултатът стана 2:2 с головете на Макс Талбот и Джофри Люпюл.

Клод Жиру и Брейдън Шен изведоха домакините напред с 4:2, а в края на третата третина Тайлър Бозак намали до 3:4, но Торонто така и не стигна до равенството.

Ванкувър разби с 5:2 Минесота като гост и събра 73 точки, с които води в Северозападната дивизия и се нарежда на второ място в цялата Западна конференция.

Братята Хенрик и Даниел Седин вкараха по един гол, като за първи път откакто играят в НХЛ, те отбелязват в един и същи мач срещу Минесота. Другите шайби в мрежата бяха дело на Максим Лапиер, Мануел Малхорта и Райън Кеслър. За домакините Дивайн Сетогучи и Дани Хийтли се разписаха.

Лидерът на Изток Ню Йорк Рейнджърс се наложи с 4:3 над отбора на Тампа Бей след продължение. Победното попадение беше дело на Брад Ричардс, а домакините от Ню Йорк най-напред изравниха за 3:3 в края на третата част чрез Брайън Бойл.

За гостите от Флорида Стив Стамкос вкара своя гол номер 36 в първата част, както и подаде една асистенция. Cтамкос е на първо място при реализаторите в Лигата от началото на първенството.

Ветеранът Крис Филипс вкара първите си два гола през този сезон и помогна на Отава да спечели с 4:3 срещу Нешвил.

В същото време той отбеляза и своя мач номер 1000 в Лигата, като за последен път е отбелязвал два гола в една среща в мач номер 800.
Другите две попадения за отбора от канадската столица вкара Джейсън Спеца. Отава е на второ място в Североизточната дивизия с 63 точки.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ):


Ню Джърси - Сейнт Луис - 3:4 след дузпи
Ню Йорк Айлендърс - Монреал - 2:3
Ню Йорк Рейнджърс - Тампа Бей - 4:3 след продължение
Филаделфия - Торонто - 4:3
Вашингтон - Уинипег - 2:3 след дузпи
Калъмбъс - Далас - 2:4
Отава - Нешвил - 4:3
Флорида - Лос Анджелис - 3:1
Минесота - Ванкувър - 2:5
Финикс - Калгари - 2:1 след продължения 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки