Гришо отпадна на старта в Сан Хосе

Хасковлията отстъпи с 6:2, 6:7 (5), 6:7 (3) пред 203-сантиметровия южноафриканец Кевин Андерсън

Гришо отпадна на старта в Сан Хосе

Ракета номер едно в българския мъжки тенис Григор Димитров отпадна от турнира в Сан Хосе след загуба от Кевин Андерсън (ЮАР) с 1:2 сета.

Димитров спечели първия с 6:2, но южноафриканецът победи в следващите два след тайбрек и така в крайна сметка триумфира след 2:6, 7:6 (5), 7:6 (3).

Димитров започна отлично мача и стигна до пробив още в първия гейм, а след това спечели подаването на южноафриканеца в седмия за крайното 6:2 в първия сет. Във втория сет нещата се усложниха за българина, който не успя да спечели дори едно разиграване в първия гейм.

Последва размяна на геймове, с което двамата тенисисти стигнаха до тайбрек. В него Андерсън спечели сервис на Димитров за първи път в мача, след което остави българина на пет взети разигравания за изравняването в мача.

В решителния трети сет Димитров спечели седем поредни разигравания, но в крайна сметка стигна до спечелено подаване и загуба след допълнителни топки в това на Андерсън. Двамата продължиха размяната на геймове до тайбрека, в който Димитров изпрати форхенд в аут при собственото си подаване, а последвалият ас даде предимство от 4:2 за Андерсън. В крайна сметка Димитров отстъпи на три точки, след като изпрати последната топка в мрежата.

Това бе трети двубой между Димитров и 203-сантиметровия Андерсън - първият бе през 2009 г. на чалънджъра в Тоди (Италия) и завърши 6:3, 6:4 в полза на първата ракета на Южна Африка, но през миналата година Григор взе реванш с 6:3, 6:2 на тревата на турнира в Ийстбърн. Следващият съперник на Андерсън е Матю Ебдън от Австралия или Дуди Села (Израел), които играят утре.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки