Лион спечели пестелива победа с 1:0 над ултрадефанзивния Апоел (видео)

Александър Лаказет вкара единствения гол срещу беззъбата кипърска сензация

Лион спечели пестелива победа с 1:0 над ултрадефанзивния Апоел (видео)

Лион взе ценен аванс от 1:0 в осминафиналаната битка срещу приятна та изненада в тази фаза на турнира Апоел (Никозия). Александър Лаказет даде минималното предимство на „хлапетата” с точен удар в 58-ата минута след щастлив рикошет. Апоел не създаде нищо пред вратата на Уго Лорис и ще трябва да направи много повече, за да се класира напред.

Лион показа как ще се развива мача още в първите минути, като набута Апоел в неговата половина, а гостите изчакваха удобен момент за контраатаки.  Мишел Бастош стартира много добре и на два пъти центрира опасно в наказателното поле, но нямаше кой да засече. Шведът Ким Калстрьом опита удар от солидно разстояние, но ударът срещна човек от защитната стена пред вратаря Киотис.

Окупацията пред кипърската врата продължи – Едерсон разигра добре с Лаказет, после първият шутира, топката отскочи от тревата на „Стад Жерлан”, но Киотис внимаваше и улови. След това Едерсон центрира, Лисандро Лопес беше готов да засече. Но Боавентура изчисти.

В средата на полувремето Лисандро опита да спечели дузпа, хвърляйки се театрално в наказателното поле, топката стигна до Бастош, който изстреля бомба, но Киотис успя да избие с вещина в корнер.

Лаказет и Лисандро имаха нови възможности, но първият стреля в аут, а бразилецът отправи твърде слаб удар, за да затрудни стража на изненадващия участник в елиминациите на турнира.

Младият Лаказет създаваше куп проблеми за защитата и пак намери място да шутира в 39-ата минута, ала Дионисис Киотис отново бе на висота и спаси. За цялата първа част Лион отправи 13 удара към вратата на Апоел, но едва 4 попаднаха в очертанията на вратата.

Втората част започна с невероятно изчистване на Пауло Жорже. Едерсон предоля вратаря, останал очи в очи с него, но португалският бранител се изяви прекрасно и изчисти току преди топката да се търкули в мрежата.

Голът за домакините все пак дойде в 58-ата минута. Гостите оставиха много свободно пространство на защитника Крис, той напредна добре и намери Александър Лаказет, който този път стреля мощно, топката рикошира в бранител, прехвърли Киотис и опъна мрежата – 1:0.

Този безценен гол се оказа последното действие на Лаказет в мача, защото след него той веднага бе заменен от Джими Брианд. Резервата се справи с двама защитници в 66-ата минута, но стреля в аут.

Друга резерва – Йоан Гуркюф, който замени Едерсон, получи страхотно центриране от Бастош в 15 минути преди края, но би много неточно над вратата.

Апоел сякаш бе доволен от минималната загуба. Кипърците отправиха първи точен удар в 88-ата минута, когато резервата Густаво Мандука шутира в ръцете на Лорис.

Така Лион взе минимален аванс преди реванша в Никозия, който със сигурност ще предложи по открита игра, защото Апоел ще се нуждае от голове, за да продължи своята приказка в Шампионската лига.

Лион - Апоел 1:0
1:0 58' Лаказает
 

Претендент за "Гол на сезона" прати Челси в Европа

"Сините" спасиха сезона с квота за европейските клубни турнири

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

Аталанта със сигурност ще откупи Де Кетеларе

Белгиецът игра под наем от Милан през този сезон

Бесният Алегри ще съди Ювентус?

Специалистът беше уволнен два кръга преди края на сезона в Серия А

Огромна драма: Удинезе запази шансове за спасение с дузпа в 104-та минута

Емполи беше на секунди от изплуване над опасната зона

Луис Енрике за драмите около Шави: Не знам какво се случва

Треньорът на ПСЖ не пожела да коментира слуховете около Барселона

Пиоли: Някои се държат така, сякаш второто място е провал

Треньорът на Милан се опита да се защити срещу критиките от феновете

Каляри остава в Серия А (ВИДЕО)

След победа над Сасуоло

Компани: Бърнли е готов за бързо завръщане в елита

„Нещата не са толкова сложни, колкото бяха в първата ми година“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки