Бойко Борисов и Весела Лечева се счепкаха за "Арена Армеец"

Депутатката от левицата и бивша спортна шефка обяви, че е свършила 80% от работата за многофункционалната спортна зала в София, с което засегна Борисов

Бойко Борисов и Весела Лечева се счепкаха за "Арена Армеец"
Остър спор, граничещ със скандал се разигра между премиера Бойко Борисов и бившия депутат от БСП и шеф на ДАМС Весела Лечева в студиото на ТВ7. Повод за това стана построяването на модерната зала "Арена Армеец".
 
Депутатката от левицата и бивша спортна шефка обяви, че е свършила 80% от работата за многофункционалната спортна зала в София, с което засегна Борисов и той се включи в ефира.
 
"Ние оставихме на сегашните управляващи всичко готово, за да се построи зала "Арена Армеец". Свършихме 80% от работата. Направихме проекти, извадихме разрешителни, осигурихме пари – всичко. Имаше и подписан договор с изпълнителя. Просто постелихме червено килимче пред ГЕРБ, за да направят залата", коментира Лечева.
 
Премиерът не беше съгласен с това и от своя страна каза, че това, което е получил от предишните управляващи, е 500 милиона лева дълг. "Именно от такива приказки трябва да се пазим. Целият контрол бе от нас. Сложихме цилиндъра в основите. Това, което получихме от предишните управляващи, бе половин милиард под водата. Защо не направихте залата по ваше време?", попита Борисов.
 
Лечева му отговори, че той в качеството си на кмет на София ги е разигравал като маймуни с терена, върху който да се построи залата.
 
"Залата ще е във Враждебна, ще има място около околовръстното. Разигравахте ни като маймуни с терена. Това бе една от причините, а и процедурите отнеха близо година и половина. Пак ще кажа, че оставихме всичко готово залата да бъде построена", отговори Лечева.
 
Борисов контрира, че има много спортни обекти, които е направил от "а" до "я" и хората вече много ясно виждат и си дават сметка кой какво прави и как изпълнява обещанията си. Парите не сте си ги вземали от джоба, а от това, което е спестил българският народ, отговори Весела Лечева. Що за наглост е това, възмути се Бойко Борисов.
 

И продължи: "Какво ви пречеше 4 години да построите спортната зала, ядоса се премиерът. Да слушаш комунист е все едно да слушаш дяволът как чете евангелието. "За комунисти си говорете във вашия кръг приближени", контрира Лечева. 

България завърши на 10-о място на Световната купа по фехтовка

Вижте подробности

Карлос Насар: Никога не бих предал хората, които ме подкрепят

„Отивам в Париж, за да зарадвам България“

Министър Глушков присъства на фестивала по утринна гимнастика „Ямбол‘24“

Вижте подробности

Йоана Илиева и Олга Храмова във втория ден на Световната купа по фехтовка в Пловдив

Вижте подробности

Зам.-министър Петър Младенов награди участниците в спортния празник на училище „Питагор“

Вижте подробности

Министър Глушков в Пловдив за Деня на спорта

Подкрепи българите на СК по фехтовка и се срещна с кмета Костадин Димитров и студенти

Само за месец! Глушков преодоля забавеното финансиране на спортните клубове

Предишното ръководство на спортното министерство не намери време да разгледа проектите

Училище "Питагор" обедини спортисти и ученици под мотото „Чиста игра“

В деня на българския спорт

Георги Глушков поздрави спортната общественост по повод Деня на българския спорт!

Вижте какво казва министърът на младежта и спорта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки