Преизбраха Стефан Цветков за президент на Българската федерация по тенис

"Смятам, че изминалият мандат беше успешен, но сме длъжни да продължим в същия дух"

Преизбраха Стефан Цветков за президент на Българската федерация по тенис

Стефан Цветков беше преизбран единодушно за президент на Българската федерация по тенис за нов 4-годишен мандат. Цветков получи одобрението на всичките 50 делегати на днешното отчетно-изборно Общо събрание на централата в София.

"Смятам, че изминалият мандат беше успешен, но сме длъжни да продължим в същия дух. Предстои ни още много работа. Трябва да поддържаме наситен календара от състезания в страната във всички възрасти, да подобрим дейността на Българския национален тенис център, да вдигнем нивото на нашите млади таланти, да запазим динамиката на работата на клубовете в страната", заяви за БТА Цветков.

"Поставихме основата и получаваме много добри оценки, но сме наясно, че следващите две години ще бъдат решаващи за развитието на тениса в България", допълни той. Общото събрание направи и две промени в 15-членния Управителен съвет на БФТ, в който влязоха професор Генчо Начев и Мариана Ненова. Ръководството на централата направи отчет за дейността през миналата година и прие бюджета за 2012 година, в края на която София ще бъде домакин за първи път на престижния турнир на Шампионките на УТА с награден фонд 750 хиляди долара.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки