"Червените дяволи" превзеха "Амстердам Арина" и гледат към осминафиналите (видео)

Манчестър Юнайтед срази Аякс в първия сблъсък помежду им

"Червените дяволи" превзеха "Амстердам Арина" и гледат към осминафиналите (видео)

Манчестър Юнайтед записа важен успех като гост на Аякс в първия мач между двата отбора от 1/16-финалите на Лига Европа. „Червените дяволи” спечелиха с 2:0 срещу холандския тим на „Амстердам Арина” и по този начин си осигуриха комфортен аванс преди реванша на „Олд Трафорд”. И двата тима имаха своите шансове в срещата, но играчите на Алекс Фъргюсън успяха да оползотворят две от открилите се пред тях ситуации и по този начин се поздравиха с важния успех. Димитър Бербатов, заедно с Патрис Евра и Райън Гигс, не беше в групата на Манчестър Юнайтед.

Двубоят стартира равностойно, като в началните минути двата тима залагаха предимно на сигурността и вълнуващите моменти пред двамата вратари не бяха много. Първият удар към една от двете врати отправи Дико Коперс. Изстрелът на бранителя на холандския тим обаче не попадна в рамките на вратата на Давид Де Хеа. Малко след това Уейн Рууни пробва късмета си, отправяйки удар към Кенет Вермеер, но стражът на домакините се справи.

В минутите около 30-ата Аякс осъществи натиск пред вратата на английския тим и се стигна до няколко възможности за домакините пред Де Хеа. Арас Озбилиз не съумя да реализира открилата се пред него в 28-ата минута ситуация, а Сием Де Йонг изпусна най-доброто положение за своя тим, малко след като изтече половин час игра от началото на мача. Полузащитникът отправи страхотен далечен изстрел към Де Хеа, а топката се насочи към горния десен ъгъл на вратата на Юнайтед, но испанският вратар на гостите с блестящ рефлекс изби в корнер.

До почивката Том Клевърли пропусна да се разпише за „червените дяволи”, а Кристиан Ериксен можеше да вкара за домакините, но Де Хеа отново се справи. Така след 45 минути игра резултатът бе 0:0.  

Играчите на сър Алекс Фъргюсън стартираха отлично второто полувреме и още в 47-ата минута Нани пропиля добра възможност за отбора си - Вермеер отрази изстрела на португалеца. В 59-ата минута пък „червените дяволи” успяха да открият резултата, след като Ашли Йънг получи топката и след като първоначално я задържа, нанесе изстрел към вратата на домакините, а кълбото влетя в мрежата на Вермеер.

Последва по едно добра възможност пред двата тима. Озбилиз можеше да отбележи в 61-ата минута, но не намери очертанията на вратата, а малко след това Уейн Рууни стреля към стража на Аякс, но ударът му излезе в аут. Кристиан Ериксен също можеше на два пъти да вкара за домакините, а при едно от двете положения Де Хеа показа отличен рефлекс, запазвайки преднината на тима си.

Така се стигна до 85-ата минута, когато Рууни намери отлично Ернандес, а мексиканецът, който бе сам срещу Вермеер, преодоля стража, правейки резултата 2:0 в полза на Манчестър Юнайтед. До края на мача Аякс не успя да отбележи поне едно попадение и отстъпи с 0:2. Реваншът на „Олд Трафорд” е след седмица.

Аякс 0:2 Манчестър Юнайтед

59' 0:1 Йънг
85' 0:2 Ернандес

Стадион: "Амстердам Арина"

Главен съдия: Джанлука Роки

Жълти картони: Де Йонг, Алдервейрелд (Аякс); Фабио (Манчестър Юнайтед)

Червени картони: няма

Стартови състави: 

Аякс: Вермеер, Анита, Вертонген, Коперс (Бойлесен 63'), Аисати, Де Йонг, Ериксен, Буликин (Ван Рийн 60'), Сюлеймани, Озбилиз (Лукоки 80')

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Фърдинанд, Евънс, Фабио, Джоунс, Карик, Йънг (Валенсия 76' (Уелбек 86')), Нани, Клевърли (Скоулс 61'), Рууни, Ернандес

Десет от Рома матираха Дженоа с 1:0 на "Олимпико"(ВИДЕО)

Лукаку вкара победния и може би последния си гол за "вълците"

Гуардиола намекна, че напускането му наближава

Испанецът спечели шестата си титла в Англия и не очаква да остане още дълго на "Етихад"

Барселона си гарантира второто място с класически успех (ВИДЕО)

Каталунците събраха 82 точки и имат четири повече от Жирона

Виляреал и Реал Мадрид си вкараха осем гола в зрелищно реми (ВИДЕО)

Шампионът на Испания отново игра с резервите преди финала в ШЛ

Клоп: Вече съм един от вас

"Обичам ви до краен предел", каза той към феновете на "Анфийлд"

Йодегор: Трябва да сме още по-гладни, за да спечелим всичко

Капитанът на Арсенал няма търпение за новия сезон

Интер взе точката от Лацио в последната минута (ВИДЕО)

"Нерадзурите" спасиха празника за получаването на Скудетото

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс (ВИДЕО)

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки