Манолев и ПСВ Айндховен измъкнаха победата в гостуването на Трабзонспор (видео)

Хановер излъга Брюж - 2:1

Манолев и ПСВ Айндховен измъкнаха победата в гостуването на Трабзонспор (видео)

ПСВ Айндховен спечели с 2:1 гостуването си на Трабзонспор от 1/16-финалите на Лига Европа. Българинът Станислав Манолев изигра пълни 90 минути за холандския гранд, а след победата в днешния мач отборът му си осигури комфортна преднина преди реванша след седмица. ПСВ се представи по-добре от своя съперник и заслужено си тръгна като победител.

И трите попадение в двубоя паднаха през първото полувреме. Турският тим стартира силно и още в началото Йълмаз и Алтинтоп се отчетоха с пропуски за домакините. ПСВ пък реализира първото си попадение още при първата си възможност в мача. Това се случи в 6-ата минута. Точен за 1:0 в полза на холандския тим бе Тим Матавц, който със страхотен изстрел с левия крак не остави шансове на вратаря на Трабзонспор.

В 12-ата минута авансът на гостите набъбна на две попадения, след като Ола Тойвонен заби кълбото в мрежата на турския тим от близко разстояние. До почивката домакините все пак успяха да намалят до 1:2 след гол на Адън в 33-ата минута.

През второто полувреме ПСВ Айндховен имаше повече възможности пред противниковата врата, но и Трабзонспор имаше своите шансове. Йълмаз бе доста активен пред Андреас Исаксон и се отчете с няколко изстрела, които не доведоха до гол, а добри ситуации не съумяха да реализират и Балки и Пауло.

За холандския тим пък можеха да вкарат Матавц, Тойвонен, Ленс, Мертенс, Вийналдум и Манолев, но нито един от изстрелите на футболистите на гостите не доведе до нов гол. Въпреки това, ПСВ Айндховен все пак се добра до победата с 2:1 и има добър аванс преди реванша.

В друг мач от 1/16-финалите на турнира Хановер спечели с 2:1 като домакин на Брюж. Първото полувреме не предложи попадения, а белгийският тим успя да излезе с гол напред в резултата в 51-ата минута, когато Максим Лестиен бе точен за 1:0.

До края на двубоя обаче домакините осъществиха пълен обрат. Първо, в 73-ата минута, Артур Собиех възстанови равенството, а Ян Шлаудраф бе точен за крайното 2:1 в 81-ата минута, след като реализира отсъдената в полза на Хановер дузпа. Реваншът е след седмица.

Десет от Рома матираха Дженоа с 1:0 на "Олимпико"(ВИДЕО)

Лукаку вкара победния и може би последния си гол за "вълците"

Гуардиола намекна, че напускането му наближава

Испанецът спечели шестата си титла в Англия и не очаква да остане още дълго на "Етихад"

Барселона си гарантира второто място с класически успех (ВИДЕО)

Каталунците събраха 82 точки и имат четири повече от Жирона

Виляреал и Реал Мадрид си вкараха осем гола в зрелищно реми (ВИДЕО)

Шампионът на Испания отново игра с резервите преди финала в ШЛ

Клоп: Вече съм един от вас

"Обичам ви до краен предел", каза той към феновете на "Анфийлд"

Йодегор: Трябва да сме още по-гладни, за да спечелим всичко

Капитанът на Арсенал няма търпение за новия сезон

Интер взе точката от Лацио в последната минута (ВИДЕО)

"Нерадзурите" спасиха празника за получаването на Скудетото

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс (ВИДЕО)

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки