Георги Глушков: Не съм мислил, че може да попадна на уредени мачове в баскетбола

ФИБА Европа има партньорска организация, която следи за това нещо и сме я сезирали

Георги Глушков: Не съм мислил, че може да попадна на уредени мачове в баскетбола

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков коментира темата за уредените мачове в българското първенство в предаването "Арена спорт" по БНТ. Той призна, че има съмнения за това и федерацията е сезирала ФИБА Европа за проблема.

„Не съм си мислил, че мога да попадна на ситуация да мисля за уредени мачове в баскетбола, защото това приляга повече на футболните мачове, където резултатите са по-ясни. В момента имаме изтекло едно признание между двама непознати, което излиза в една медия и сме сезирали за това нещо. С внимание следим резултатите между по-силните и по-слабите отбори, където има технически елементи.

ФИБА Европа има партньорска организация, която следи за това нещо и сме я сезирали. На практика имаме съмнения за нещо изтекло без имена и без място, където се случва за съжаление, защото в социалните медии всички, които взеха участие, аз следих, не излезе до име и място, където това се случва. Вероятно има такъв проблем, много сме внимателни, искаме да разберем дали е така, защото това, ако е така, е много лошо. Не виждам някой дали има интерес към това. Ако погледнем спортно-технически нещата, както стоят, в последните години аз исках много младите да играят повече," коментира Глушков.

Той обърна внимание и на други текущи теми.

"Преди 4 години нашият младежки отбор се включи в Националната баскетболна лига. В началото той падаше от всички противници с голяма разлика, но в крайна сметка в края на сезона нещата се промениха и записаха победа. Това има полза за тях, защото след това повечето от тях намериха реализация в лигата. От тази гледна точка този опит беше позитивен и имах такава надежда и за момичетата тази година.

Целта е да играят максимално най-много време без да се търси резултат, защото е явно, че на този момент те отстъпват сериозно. Ще сезираме органите, когато имаме основание. Най-важното нещо е чистият спорт. Баскетболът е такъв спорт.

Второто нещо, което мисля да направя е неколегиален антагонизъм при колегите в женската част, т.е, когато един треньор с по-добър отбор бие със 70 точки. Това не е прецедент, защото го имаме и при 14-годишните, а там не вярвам да има залози. Трябва да работим за колегиалността между треньорите," обясни още той.

Глушков бе попитан дали не трябва да има изпадащ отбор в лигите, а той призна, че моментът това да се направи е най-подходящ, защото това е условие, което създава такива неща и това нещо е предложено в последните две години.

Далас не се предава! Разби Бостън и остави серията жива (ВИДЕО)

Вижте подробности

Сакрманенто все пак може да задържат Везенков

В САЩ смятат, че българинът със сигурност остава в НБА и следващия сезон

Бостън Селтикс на победа от рекордна титла в НБА

Вижте подробности

Рилски спортист решава до часове дали да кандидатства за ШЛ

Това разкри изпълнителният директор на клуба Борислав Чилингиров

БОМБА: Шампионът за 2023г. в НБА иска Везенков!

Денвър Нъгетс търсят опитен стрелец от тройката

Везенков ще се върне в Европа само ако не може да продължи в НБА

Българинът държи да остане в Северна Америка

Революционно: НБА разширява лигата с повече отбори?

"Експанзията не е нещо, в което можем да сме сигурни", каза шефът на лигата Адам Силвър

Бостън поведе с 2:0 за титлата в НБА

Вижте подробности

Везенков сам решил да се раздели с Кингс

Българинът иска да отиде в отбор, където ще получи повече игрово време

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки