Славия представи първия японец в А група (видео+снимки)

Японците са много дисциплинирани, а някои от родните играчи се мислят за звезди, каза Венци Стефанов на представянето на Тайцуке Акиоши

Славия представи първия японец в А група (видео+снимки)

Японският полузащитник Тайцуке Акиоши бе официално представен на стадион „Овча Купел” в присъствието на президента на клуба Венцеслав Стефанов и старши треньора Мартин Кушев. Вчера азиатецът подписа за две години и половина с „белите” и ще бъде първият представител на Страната на изгряващото слънце в българския футболен елит.

Акиоши ще играе за Славия с номер 23 през пролетния дял от първенството. Първоначално той е искал номер 13, но той е зает и японецът е взел 23, защото тази година навърва 23 години.





„Искам на всички да обявя, че подписахме договор с Акиоши, благодарение на неговия мениджър Саша Вукойевич, който е мой добър приятел. Нашето желание е да привлечем един добър професионалист, какъвто смятаме, че е Акиоши. Хората от тази далечна страна са изключително дисциплинирани, дават пример по трудолюбие, старание и мъжество. Не че между нашите момчета няма серизони, но има някои, които се мислят за големи звезди. Славия е първият клуб, който привлече бразилец. Сега е първият клуб, който привлече японец. Разчитаме на този футболист да внесе не само колорит, но и качество.”, обяви босът на „белите” пред репортер на Novsport.com.



След това Акиоши бе закичен с шалче на Славия, а клубните шефове му пожелаха на „Овча Купел” да му върви по вода.

„Добро утро!”, поздрави японецът на чист български език. После на английски обяви, че иска да благодари на президента на „белите” и старши треньора Мартин Кушев за доверието. Той е щастлив от топлото посрещане в клуба. Акиоши обеща да се готви здраво, за да бъде в топ форма в Славия. „Ще гледам да се наглася към българския стил и начин на живот”, сподели атакуващият полузащитник.



 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки